Megrázó

Féltékenységből felgyújtotta élettársát egy nő

Egyre agresszívabbak az illegális bevándorlók, Lettország komoly lépésre szánta el magát

A lett kormány kedden bejelentette, lezárja a Fehéroroszországgal közös két határátkelője egyikét, hogy elejét vegye az illegális bevándorlásnak – jelentette a LETA helyi hírügynökség, valamint az LSM rádió és televízió.

A tájékoztatás szerint a Silene átkelőnél szolgáló határőröket átvezénylik a másik határátkelőre, ahol a lett határőrség parancsnoka szerint „2021 óta nem volt ennyire feszült a helyzet” a Fehéroroszországból érkező migránsáradat miatt.

A tájékoztatás szerint az utóbbi hat napban a lett hatóságok 894 embert fordítottak vissza a határról, így ez a szám

szeptemberben összesen már 1773-ra nőtt.

A Fehéroroszországgal szomszédos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz 2021-ben kezdtek érkezni illegális bevándorlók tömegei. Több migránscsoport azzal is megpróbálkozott, hogy erőszakkal áttörjön a fehérorosz-lengyel határon.

Kapcsolódó tartalom

Vilnius és Varsó azzal vádolja Minszket, hogy hibrid háborút folytat az illegális bevándorlók átengedésével, megtorlásul a Fehéroroszország ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

Lengyelország és Litvánia kerítést épített a Fehéroroszországgal közös határszakaszai mentén, az új lett kormány pedig bejelentette, hogy az év végéig befejezi saját határkerítése építését.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI)

Ajánljuk még