Időjárás

Szükség lesz az esernyőre: mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Betiltottak egy szélsőjobboldali szervezetet Németországban

Betiltottak egy szélsőjobboldali szervezetet Németországban, és rendőri műveletet indítottak feloszlatására – közölte kedden a szövetségi belügyminisztérium.

A Hammerskins Deutschland nevű szervezet felszámolására kora reggel egyszerre tíz tartományban, 28 helyszínen kezdtek házkutatást. A szervezet betiltását és a vezetői ellen irányuló razziát amerikai hatóságokkal együtt készítették elő, a munka több mint egy éve kezdődött.

Kapcsolódó tartalom

A Hammerskins Deutschland az Egyesült Államokban 1988-ban alapított Hammerskins Nation németországi ága, és egész Európában kiemelkedő szerepet tölt be a szélsőjobboldali szubkultúrában. Tevékenysége ellentétes Németország alkotmányos rendjével, a népek egymás közti megértésének eszméjével és egyes büntetőjogi szabályokkal – indokolta a szervezet elleni fellépést a belügyminisztérium.

Betiltásával „véget vetünk egy nemzetközileg aktív neonáci egyesület embertelen tevékenységének Németországban” – idézték a közleményben Nancy Faesert, a tárca vezetőjét, aki aláhúzta, hogy továbbra is a szélsőjobboldal fenyegeti leginkább a demokráciát hazájában.

A németországi szkinhedek elitcsoportjaként számon tartott Hammerskins Deutschland a huszadik szélsőjobboldali szerveződés, amelyet betiltott a szövetségi belügyminisztérium.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még