Baleset

Egy nő meghalt, sokan megsérültek egy buszbalesetben Ausztriában

Igazi kegyetlenség, amit a barátai tettek a sérült túrázóval

| Szerző: hirado.hu
A 63 éves férfi nem tudta volna folytatni a közös kirándulást, így a többség meghökkentő döntést hozott.

Egy 63 éves túrázót mentettek meg pénteken a Grand Canyon Nemzeti Parkban, miután baráti csoportja sérülten hátrahagyta őt, hogy folytassák hátizsákos kalandjukat – írja a Fox News.

Az öt barát a Kanab Creek mentén túrázott, amikor egyikük elesett és súlyosan megsérült a válla – közölte a Mohave megyei seriff hivatalának kutató-mentő csoportja. A seriffhivatal este 6 óra körül kapott egy segélyhívást valakitől, aki egy Apple-készülékkel, műholdas kapcsolaton keresztül jelzett a kereső- és mentőcsapatoknak.

Amikor egy mentőhelikopter elérte a készülék által megadott helyszínt, sötét volt, semmit nem lehetett látni a kanyon belsejében. A helikopter nem tudott leszállni a szűk helyen, így kénytelen volt körülbelül negyed mérföldre a túrázó helyétől landolni.

A sérültet nagyon nehezen tudták csak megközelíteni, de stabil állapotban találtak rá, és miután visszavitték a helikopterhez, további orvosi vizsgálatra kórházba szállították.

A mentők szerint a túrázók egyike küldhette az értesítést mobilján, majd mivel még három nap hátravolt a tervezett túrából, inkább továbbmentek. A seriff hivatal megdöbbenéssel fogadta, hogy a sérültet magára hagyták, hiszen nem lehettek abban biztosak, hogy célba ér a segélykérés.

Forrás: Fox News

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még