Aktuális

Lengyel kormányfő: A migránsok áthelyezése nem oldja meg a lampedusai helyzetet

Szlovák közélet: Arcon köpték az OĽaNO képviselőjét, aki két balegyenessel válaszolt

| Szerző: hirado.hu
Alig telt el pár nap Igor Matovic és Robert Kalinák verekedése óta, újabb tettlegességig fajuló botrány rázta meg a szlovák közéletet. Leköpték ugyanis az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) képviselőjét, aki a személyét érő incidensre két balegyenessel reagált.

Szeptember 13-án az Irány – Szociáldemokrácia (Smer–SD) sajtótájékoztatóján Robert Fico, a párt elnökének beszéde közben megjelent a helyszínen Igor Matovic, az OĽaNO elnöke, aki Robert Kalinákkal, a volt szlovák belügyminiszterrel keveredett dulakodásba. A két politikus először csak ordibált egymással, majd Matovic mellkason rúgta Kalinákot – idézte fel a döbbenetes eseményt a Paraméter cikkét szemléző Index.

Pár nappal később kiszivárgott egy videófelvétel, amelyen az OĽaNO egyik képviselője, Tomás Holkovic egy férfira támad, aki állítólag leköpte őt. A felvételen az látszik, hogy

a képviselő veszekszik a férfival, majd kétszer is megüti.

Kapcsolódó tartalom

Ezután egy másik férfival autóba ülnek és elhajtanak – írja a Paraméter.

Igor Matovic szerint provokáció történt. „Két csavargó odalépett a jelöltünkhöz, és közvetlen közelről az arcába köptek” – mondta az OĽaNO elnöke.

Kapcsolódó tartalom

Tomás Holkovic az OĽaNO listáján a 44. helyen indult volna a parlamenti választásokon, de visszalépett.

A közösségi oldalán elnézést kért a történtek miatt.

„Rögtön az eset után kértem, hogy töröljenek a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak” – magyarázta a videóban, amelyben

orvostanhallgatóként arra is kitért, milyen veszélyes, ha valakit közvetlen közelről leköpnek.

Kiemelt kép forrása: Tvnoviny.sk

Ajánljuk még