Aktuális

Drónt találtak ráerősített aknagránáttal a bolgár tengerparton

Leleményes medvecsalád keseríti meg a vadőrök életét

| Szerző: hirado.hu
Több, a vadállatok megfigyelésére felszerelt kamerát rongált meg egy medvecsalád az Egyesült Államokban. A felvételeken látható, ahogy a medvék tönkreteszik a kamerákat, sőt, később visszatértek a helyszínre, és az azóta megjavított eszközt ismét leszedték. A kamerákat felszerelő kutatócsapat szerint a medvecsalád pontosan emlékszik arra, hol voltak az eszközök felszerelve, és szándékosan térnek vissza, hogy ismét tönkre tegyék azokat.

Medvecsalád rongálta meg a nyomkövető kamerákat a minnesotai Voyageurs Nemzeti Parkban.

A hatóságok közlése szerint a négytagú medvecsalád az évben már legalább öt alkalommal tette tönkre a kamerákat, amiket kutatók szereltek fel a parkban, hogy tanulmányozzák a vadállatok életét.

„Ez a medvemama arra tanítja a kölykeit, hogy rongálják meg a kamerákat, így feltehetően a család még évekig terrorizálni fogja az összes nyomkövetőt, amit az erdőben találnak” – írta az eset kapcsán a Voyageurs Wolf Project, a Minnesotai Egyetem farkasokat tanulmányozó kutatócsoportja.

Az esetről készült videón látható, amint a medve a kamerák felé igyekszik kicsinyeivel, majd az idegen tárgyat megszaglássza, végül pedig rácsap és lelöki.

Kapcsolódó tartalom

A kutatók szerint a család később visszatért a tett helyszínére, hogy ismét leszedje a kamerát, miután észrevette, hogy azt kicserélték.

A projekt keretében több mint kétszáz megfigyelő kamerát szereltek fel a 900 négyzetkilométeres parkban, hogy vadállatokat, elsősorban farkasfalkákat tanulmányozzanak.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még