Aktuális

Elfogták a Szeged belvárosában lövöldöző, szamurájkardos férfiakat

Kiadták az Egyesült Államoknak a hírhedt drogbáró, a Köpcös fiát

| Szerző: hirado.hu
Kiadták az Egyesült Államoknak Ovidio Guzmán Lópezt, becenevén Egeret, a hírhedt drogbáró, Joaquín „El Chapo” Guzman fiát. A férfit eddig egy mexikói börtönben tartották fogva, ahonnan múlt hét pénteken szállították át egy chicagói börtönbe.

A mexikói hatóságok kiadták az Egyesült Államoknak a hírhedt drogbáró, a Köpcös fiát, hogy szembenézzen az ellene felhozott kábítószer-kereskedelemmel és pénzmosással kapcsolatos vádakkal.

A 32 éves Ovidio Guzmán Lópezt, akit a Sinaloa-drogkartell vezetésével vádoltak meg egy mexikói, szigorúan őrzött börtönből szállították át péntek délután az illinosi Chicagóba.

„Ez az intézkedés a legújabb lépés az igazságügyi minisztérium azon törekvésében, hogy a kartell működésének minden aspektusát megtámadja” – mondta Merrick Garland főügyész.

Kapcsolódó tartalom

Ovidio Guzmán, becenevén az Egér, Mexikó egyik leghírhedtebb drogkartellének irányítója volt, a mexikói hatóságok januárban fogták el Culiacanban. A rajtaütésben 29 ember vesztette életét, köztük a mexikói hadsereg katonái és a bűnszervezet tagjai is.

Guzmán López kiadatása mindössze néhány nappal azután történt, hogy apja feleségét, Emma Coronelt kiengedték a börtönből, miután 2021 novemberében kábítószer-kereskedelem vádjával elítélték.

Joaquín „El Chapo” Guzman, a Köpcös életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy coloradói börtönben a Sinaloa-kartell vezetőjeként elkövetett kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel kapcsolatos vádak miatt.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még