Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Csaknem száz áldozatot már azonosítottak a hawaii tüzek után

| Szerző: hirado.hu
Tovább csökkent a hawaii tűzvész eltűntjeinek és azonosítatlan áldozatainak a száma. A hatóságok még 31 embert eltűntként tartanak számon. DNS-tesztek segítségével az utóbbi időben 74 elhunytat azonosítottak, jelenleg 97 áldozat személyazonossága ismeretlen.

Kapcsolódó tartalom

A hawaii hatóságok DNS-tesztek elvégzésével egyre több áldozatot azonosítanak az egy hónappal ezelőtti súlyos tűzvész után.

John Pelletier rendőrfőnök közölte, hogy az eltűntek számát 31-re, az azonosítatlan áldozatok számát pedig 97-re csökkentették. Eddig 74 elhunytat azonosítottak.

A tűzesetben legalább száztíz életét vesztette, de ez a szám még emelkedhet.

Mint az már ismert, augusztus 8-án tűzvész pusztította el a Hawaii-szigetekhez tartozó Maui egy részét. A tűzvész a Maui nyugati felén található Lahaina város feletti hegyvidéki térségből indult, de onnan a tűz a viharos szélben rendkívül gyorsan elérte a lakott területet. A futótűz elől sokan nem tudtak elmenekülni, illetve voltak, akik a tengerben kerestek menedéket. A lángok több mint kétezer épületet emésztettek fel, és összesen mintegy 5,5 milliárd dollár kárt okoztak.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Erdőtűzben megsemmisült épületek és autók a hawaii Maui-szigeten fekvő Lahainában (Fotó: MTI/AP/Rick Bowmer)

Forrás: AP News

Ajánljuk még