Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Brit hírszerzés: Elit alakulatot vetnek be az oroszok a legkeményebb frontszakaszon

| Szerző: hirado.hu
Legalább öt ezrednyi ejtőernyős csatlakozott a Robotine települést védő és nehéz helyzetben levő hadosztályokhoz – közölte brit védelmi minisztérium szakértőinek vasárnapi jelentése.

A brit védelmi minisztérium szerint

Oroszország az 58-as számú összfegyvernemi hadtestet tovább erősíti légi szállítású, gyors reagálású légideszant-egységekkel (VDV).

A hírszerzési jelentés azt állítja, hogy a nehéz helyzetbe került csapatok Zaporizzsja megyében látnak el védelmi feladatokat Orihiv környékén.

Legalább öt ezrednyi, a mélységi műveletek végrehajtására specializálódott ejtőernyős csatlakozott a 7. és a 76. hadosztályból, ezek az erők Robotine településtől nem messze összpontosulnak. Teljes létszámmal ez körülbelül tízezer fős támogatást jelentene, most azonban még vélhetően nem teljes a VDV-alakulatok feltöltöttsége – írta a brit minisztérium.

A VDV helyzete fontos kérdés, mivel

a hierarchia szerint elit egységeknek számító csapatokat a meggyengült gyalogsági támogatásokhoz használják fel.

Az orosz parancsnokok folyamatosan azon dolgoztak az elmúlt időben, hogy a légi deszantosokat egy mozgékony, csapásmérő erővé tudják átalakítani, amelyek képességek a támadási műveleteknél hasznosíthatók – emeli ki a jelentés.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orosz légi deszantosok ejtőernyős ugrást hajtanak végre a Moszkvától mintegy 320 kilométerre keletre fekvő Ivanovo közelében tartott gyakorlatukon (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Ajánljuk még