Aktuális

Hollik István: A háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz

Bevándorlási megállapodást sürget a kolumbiai elnök az Egyesült Államokkal

Bevándorlási megállapodás megkötését sürgette hétfőn New Yorkban Gustavo Petro kolumbiai elnök az Egyesült Államokkal, különös tekintettel a latin-amerikai országok felől északra érkező migrációs nyomásra.

„A bevándorlás rendezése alapvető jelentőséggel bír, amit egy megállapodással kellene elérni az Egyesült Államokkal” – hangsúlyozta Petro New Yorkban élő kolumbiai bevándorlókkal tartott találkozóján.

„Szükség van rögzített bevándorlási kvótákra, hogy legálisan hozhassunk munkaerőt ide, és kielégíthessük mindkét szükségletet: azt, hogy az ember itt dolgozhasson, valamint a munkaerő iránti itteni igényt” – hangsúlyozta a kolumbiai elnök.

Kapcsolódó tartalom

A rendezett bevándorlással szerinte csökkenthető lenne a Kolumbia és Panama határán található, sűrű dzsungellel borított és folyókkal átszelt, veszélyes Darién régión átvezető migrációs útvonalon kialakult humanitárius katasztrófa mérete. Panama az utóbbi időben már megerősítette határvédelmét a térségben, illetve

megszigorította az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlás megfékezését szolgáló intézkedéseit.

A panamai hatóságok szerint január óta több mint 350 ezer ember kelt át a Dél- és Közép-Amerikát összekötő dzsungelen Dariénnél.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: illegális bevándorlók sétálnak Darienben, Panamában. (Fotó: EPA/Carlos Lemos)

Ajánljuk még