Időjárás

Jól indul a hét: napos, száraz időre számíthatunk

A Nemzetközi Vöröskereszt megkezdte a humanitárius segélyszállítmány eljuttatását Hegyi-Karabahba

A Nemzetközi Vöröskereszt egyszerre két útvonalon is megkezdte egy humanitárius segélyszállítmány eljuttatását Hegyi-Karabahba – közölte hétfőn a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel a szervezet bakui képviselője.

Ilah Huseinov elmondta, hogy a segélyszállítmányt egyszerre két útvonalon, az enklávét Örményországgal összekötő Lacini-folyosón és a szakadár terület határához közel fekvő azerbajdzsáni Agdamból indították el Hegyi-Karabah központja, Sztepanakert (azeri nevén Hankendi) felé. Az agdami útvonalon a szállítmány már átlépte az orosz békefenntartók őrhelyét, és jelenleg rendeltetési célja felé halad – mondta.

Az AzertAc azeri hírügynökség jelentése szerint a két személyautóból és egy kamionból álló másik konvoj is átlépte az örmény-azeri határon fekvő lacini átkelőt, és szintén Sztepanakert felé tart.

Kapcsolódó tartalom

A nemzetközileg el nem ismert szakadár „Hegyi-karabahi Köztársaság” hatóságai vasárnap elfogadták az orosz békefenntartók és a Nemzetközi Vöröskereszt javaslatát a segélyszállítmány két útvonalon történő eljuttatásáról. Az azeri külügyminisztérium is beleegyezett, hogy a segélyt egyidejűleg két útvonalon vigyék Sztepanakertbe.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még