Interjú

75 éves Reviczky Gábor, aki elárulta, mit kívánna, ha kifogná a csodatévő aranyhalat

Lángokban áll Kartúm központja a kiújult harcokban

Kigyulladt Kartúm városközpontjának több nevezetes épülete vasárnap a kormányerők és a lázadó milícia között kiújult harcokban.

Az AFP francia hírügynökség által hitelesített – közöségi médiában megjelent – felvételek tanúsága szerint lángokban állt a város számos látványossága, köztük a híres Greater Nile Petroleum Oil Company Tower kúp alakú toronyháza is.

Kapcsolódó tartalom

A szudáni főváros lakói szerint szombaton törtek ki újabb heves összecsapások a harcoló felek között. Mint mondták, a hadsereg tüzérségi támadást indított a milicisták Majo városrészben található támaszpontjai ellen, míg utóbbiak ellentámadást intéztek a hadsereg főhadiszállása ellen.

Szudánban április közepén tört ki fegyveres konfliktus Abdel Fattáh al-Burhán szudáni vezető és az egykori alelnöke, Mohamed Hamdan Dagalo vezette Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) nevű félkatonai szervezet között.

Kapcsolódó tartalom

Szudánban a konfliktus kezdete óta 5,2 millió ember volt kénytelen elmenekülni otthonából, és az Armed Conflicts Location and Event Data Project nevű civilszervezet óvatos becslése szerint eddig legalább 7500-an vesztették életüket.

Ajánljuk még