Aktuális

Még a kerék is kitört: autó ütközött kamionnal Biatorbágynál

Német EP-képviselő: Ha a lengyel ellenzék nyer, el fogják fogadni a migránspaktumot

| Szerző: hirado.hu
Erről egy német európai parlamenti képviselő beszélt egy rádióinterjúban, amit a Mandiner szemlézett. A cikk szerint durván elszólta magát a német politikus, de így legalább világossá válhat mindenki számára, hogy egy esetleges lengyel, de akár magyar kormányváltás is azzal járna, hogy bevándorlók százezrei előtt nyitják meg a határt.

Michael Gahler szerint ha a lengyel ellenzék nyer, el fogják fogadni a migránspaktumot. A CDU-s német EP képviselő egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy októberben új kormánya lehet Lengyelországnak és reméli, hogy más politikát fognak folytatni.

A kereszténydemokrata német politikus kifejtette, emlékszik, hogy

a mostani lengyel kormánypárt, a PiS 2015-ös hatalomra kerülése előtt – Donald Tusk pártjának kormányzása idején – 165 ezer migráns elosztásáról született döntés. Az akkori lengyel kormány rengeteget közülük be is fogadott volna.

Ezután kijelentette: politikai értelemben ez nem az országtól függ, hanem a kormányzó párttól. Így van ez Magyarország esetében is.

Lengyelországban nemsokára választások lesznek, és ha a mostani ellenzék kerül hatalomra, akkor ők el fogják fogadni a brüsszeli migrációs paktumot

– tette hozzá Gahler.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy a Maninder fogalmaz: mindez csúnya elszólás a brüsszeli politikus részéről, pláne annak fényében, hogy csütörtökön Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök egy videóban ezt megerősítve arról beszélt, hogy kihívója, a brüsszeli elit által támogatott, az Európai Tanács egykori elnöke, Donald Tusk, ha nyerne, annyi illegális bevándorlót engedne be, amennyit a németek mondanak neki. Majd hozzátette: egyszer meg akarta tenni, most újra megtenné, ha ismét hatalomra kerül.

Az illegális migránsok kötelező szétosztása nyáron került ismét napirendre, amikor a brüsszeli bürokraták egy trükkös jogi csavarral a belügyminiszterek tanácskozásán átnyomták azt a határozatot, amellyel kötelezővé tennék a migránsok szétosztását a tagállamok között. Aki pedig nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti. Minden visszautasított migráns után 22 ezer eurót, azaz nyolcmillió forintot kellene fizetni.

A Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű döntéssel lenyomták az európaiak torkán ezt a kötelező migránskvótát – mondta Orbán Viktor egy korábbi interjújában. A miniszterelnök úgy fogalmazott, az illegális migrációt ma már a Soros-hálózat mozgatja, a kötelező kvóta pedig meghívót jelent Európába.

A kormányfő azóta többször megerősítette:

Magyarország nem ért egyet a kvótadöntéssel és keresi a módját, hogyan lehetne megoldani, hogy hazánknak ezt a szabályt ne kelljen végrehajtania.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Michael Gahler. (Forrás: Facebook/Michael Gahler)

Ajánljuk még