Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Brüsszel nem adta fel, hogy eltöröltesse a magyar rezsicsökkentést

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön megadta az Európai Bizottságnak azokat a többletjogokat, amelyekkel felülírhatja a tagállamok rezsiár-szabályzását és azonnal eltörölhetné a rezsicsökkentést – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: Brüsszel régóta ellenzi a magyar rezsicsökkentést, és ahelyett, hogy a „saját kudarcos szankciós politikáját szüntette volna meg”, a bizottság a rezsicsökkentés eltörlését ajánlotta május végén Magyarországnak. Úgy látszik, Brüsszel nem adta fel – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Nacsa Lőrinc kitért arra is:

az új javaslattervet ráadásul az Európai Parlamentben a magyar dollárbaloldal EP-képviselői, Cseh Katalin, Donáth Anna és Gyurcsány Ferenc jobb keze, Molnár Csaba is megszavazták.

A baloldal tehát újra bizonyította, hogy minden fontos kérdésben Brüsszelt választja Magyarország helyett, és úgy látszik, most már „Brüsszellel is képesek lepaktálni azért, hogy eltörölhessék a rezsicsökkentést” – hangoztatta.

A Fidesz–KDNP azonban továbbra is mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar családokat a magas energiaáraktól – mondta Nacsa Lőrinc.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még