Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Putyin elfogadta Kim Dzsongun meghívását

Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadta Kim Dzsongun meghívását, hogy „egy alkalmas időpontban” látogasson el Észak-Koreába – jelentette csütörtökön a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Kreml csütörtökön szintén azt közölte, hogy Vlagyimir Putyin „hálásan elfogadta” a meghívást.

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Kim Dzsongun szerdán találkozott Putyinnal a Vosztocsnij űrközpontban. A KCNA tájékoztatása szerint megállapodtak a két ország stratégiai és taktikai együttműködésének további erősítésében „a katonai fenyegetésekkel, provokációkkal és az imperialisták zsarnokságával” szemben.

Kim Dzsongun az orosz elnök által az üdvözlésére rendezett fogadás végén észak-koreai látogatásra hívta meg Putyint az orosz elnök számára „alkalmas időpontban”. Putyin a KCNA közlése szerint „örömmel elfogadta” a meghívást.

Kapcsolódó tartalom

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azonban szerdán a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint azt közölte, hogy egyelőre nincs tervben Putyin phenjani látogatása.

Az orosz elnök szerdán a Rosszija 1 televízióban elmondta, hogy az észak-koreai vezetőnek Vlagyivosztokban bemutatják az orosz Csendes-óceáni Flotta képességeit, majd ellátogat a Távol-keleti Szövetségi Egyetemre és Orosz Tudományos Akadémia létesítményeibe, a továbbiakban pedig Komszomolszk-na-Amurében polgári és katonai repülőgépgyárakat keres fel.

 

Ajánljuk még