Időjárás

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

Többen életüket vesztették egy légicsapásban Szudán Dárfúr régiójában

Legkevesebb negyven halálos áldozata van egy légicsapásnak Szudán Dárfúr régiójában – közölte szerdán a kartúmi egészségügyi minisztérium.

A Facebookon közzétett tájékoztatás szerint a reggeli órákban érte találat Niala városának két piacát és több kerületét. Egy helyi segélyszervezet szerint a sebesülteket a város egyetlen, még működő kórházában ápolják.

Az utóbbi napokban több hasonló támadás történt. A hétvégén legalább ötven ember vesztette életét, és 140-nél is többen sebesültek meg a fővárosban, illetve a dárfúri al-Fasir településén dúló harcokban.

Kapcsolódó tartalom

Az országban fegyveres konfliktus tört ki áprilisban Abdel Fattáh al-Burhán elnök és az egykori alelnöke, Mohamed Hamdan Dagalo vezette Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) nevű milícia között. A harcok főként a fővárosra és térségére, valamint a nyugati Dárfúr régióra összpontosulnak.

A konfliktus kezdete óta milliók voltak kénytelenek elmenekülni otthonukból, és az egészségügyi minisztérium augusztus közepén közzétett adatai szerint eddig legkevesebb négyezren vesztették életüket, továbbá hétezernél is többen sebesültek meg a harcokban.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még