Aktuális

Megszólalt Varga Judit Magyar Péterről: Folyamatosan sakkban akart tartani

Közel harminc évvel a rejtélyes gyilkosság után megtalálták az elkövetőt

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Több évtizedes gyilkossági ügyet zártak le az Egyesült Államokban, miután egy DNS-vizsgálat alapján sikeresen azonosították az elkövetőt. A gyilkossággal vádolt férfi 1994-ben véletlenszerűen betört egy házba, meggyilkolt egy asszonyt. A gyilkosság elkövetésekor a nő kislánya is a házban volt. Miután a hatóságok tavaly DNS-mintát vettek a feltételezett elkövetőtől, beismerő vallomást tett.

Kapcsolódó tartalom

Közel harmincéves kihűlt gyilkossági ügyet vizsgáltak újra a nyomozók, és egy DNS-vizsgálat alapján azonosították az elkövetőt.

Őrizetbe vették az 51 éves Stephen Smerket, miután egy DNS-vizsgálat alapján összekötötték őt egy 1994-es virginiai gyilkossággal.

A 37 éves Robin Lawrence-t 1994. november 20-án halálra késelték springfieldi otthonában, miközben az áldozat kétéves kislánya is a házban tartózkodott. A gyilkosságot napokkal később fedezte fel a család egyik barátja, miután Lawrence férje, aki üzleti úton volt, megkérte, hogy ellenőrizze az asszonyt, mert nem tudja elérni.

A nyomozók közel három évtizedig nem tudták megfejteni az ügyet, mígnem egy Parabon céggel végzett DNS-teszt 2019-ben elvezette őket a feltételezett gyilkos családfájához, és a három évig tartó nyomozás leszűkítette a kört Smerkre.

„Látszólag véletlenül választotta ki az áldozatát” – mondta Kevin Davis, a Fairfax megyei rendőrfőnök.

Smerk a gyilkosság idején Fort Meyersben teljesített katonai szolgálatot.

A rendőrség tavaly elment Smerk New York-i otthonába, hogy DNS-mintát vegyen. Nem sokkal a találkozó után Smerk felhívta a nyomozókat, és beismerő vallomást tett.

A hatóságok gyilkossággal vádolták meg a férfit, aki jelenleg New York államban várja, hogy kiadassák Virginiának.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még