Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Kína tagadja, hogy megtiltotta az iPhone munkahelyi használatát magas rangú tisztviselők számára

A kínai kormány valótlannak nevezte és tagadta szerdai közleményében azokat a korábbi médiaértesüléseket, amelyek szerint Peking megtiltotta az iPhone mobiltelefonok munkahelyi használatát magas rangú tisztségviselői számára.

„Kínában semmilyen olyan törvény, szabályozás vagy dokumentum nem létezik, amely megtiltaná az olyan külföldi okostelefon-márkák megvásárlását vagy használatát, mint például az Apple iPhone” – jelentette ki Mao Ning kínai külügyminisztériumi szóvivő.

Kapcsolódó tartalom

Mao viszont anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, megjegyezte: „néhány mobilszolgáltató” biztonsági hiányosságokat fedezett fel az iPhone-nál.

Múlt héten a The Wall Street Journal című amerikai lap arról írt, hogy Kína kitiltja a közhivtalokból az iPhone-oket. Pár nappal később a napilapok már arról írtak, hogy a kormány a szabályozást kiterjesztené az önkormányzatok és az állami vállalatok dolgozóira is.

Peking nagy jelentőséget tulajdonít az információ- és internetbiztonságnak, és azonos mércével méri a hazai és a külföldi vállalatokat – szögezte le a szóvivő, hozzátéve: hogy a Kínai Népköztársaságban működő valamennyi mobilszolgáltatónak be kell tartania a rá vonatkozó törvényeket.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még