Időjárás

Folytatódik a februári tavasz – mutatjuk, hol lesz a legmelegebb

Kiengedik a börtönből a hírhedt drogbáró, a Köpcös feleségét

| Szerző: hirado.hu
Kiengedik a börtönből a hírhedt mexikói drogbáró, a Köpcös feleségét, aki két évvel ezelőtt bűnösnek vallotta magát kábítószer-csempészet és pénzmosás vádjában. Az asszony jelenleg egy amerikai börtönben ül, de hamarosan szabadulhat.

Kiengedik a börtönből a hírhedt mexikói drogbáró, El Chapo feleségét.

Emma Coronel Aispurót, az egykori szépségkirálynőt és amerikai–mexikói kettős állampolgárt jelenleg egy kaliforniai börtönben tartják fogva. A Köpcös, vagyis Joaquín „El Chapo” Guzman mexikói drogbáró feleségét 2021-ben ítélték el, miután bűnösnek vallotta magát kábítószer-csempészet és pénzmosás vádjában.

Az ügyészek négyéves börtönbüntetést kértek, de Rudolph Contreras amerikai kerületi bíró hároméves büntetést szabott ki, mondván, hogy Coronel Aispuro bűnei súlyosak, minimális volt a szerepe a kartellben, csupán egy fogaskerék volt a bűnszervezet nagyobb hálózatában.

Az asszony konkrét szabadulási időpontját azonban a börtön biztonsági okokból nem hozta nyilvánosságra.

Kapcsolódó tartalom

Coronel mellett szólt az is, hogy hamar vállalta a felelősséget, amivel időt és erőforrásokat takarított meg a kormánynak, emellett büntetlen előéletű. Az előbbi tényezők mellett a bírónak azt is figyelembe kellett vennie, hogy Coroner kiskorúként, 17 évesen találkozott Guzmannal és 18 évesen ment hozzá feleségül.

Coronel férjét, a hírhedt drogbárót, Guzmant 2019-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre és további 30 évre folytatólagosan működő bűnszervezetben való részvételért és a Sinaloa-kartell vezetőjeként elkövetett kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel kapcsolatos vádak miatt. Büntetését egy coloradói börtönben tölti.

Kiemelt kép: Emma Coronel Aispuro, Joaquín „El Chapo” Guzmán mexikói drogbáró felesége (Fotó: MTI/EPA/Peter Foley)

Forrás: CBS News

Ajánljuk még