Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

„Ha besötétedik, mindenki bezárkózik, mert félünk”

Ismét lövöldözés tört ki a migránsok között hétfő este a Vajdaságban, Hajdújáráson, nem messze a magyar határtól. Ezúttal az autópályához közeli egyik tanyán csaptak össze a bevándorlók. A lövöldözésben egy szír férfi meghalt, további három migráns megsérült. A történtek után a szerb csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai nagyszabású akciót indítottak, drónokkal és kvadokkal kezdték átfésülni a környéket. Több fegyvert is lefoglaltak.

Az M1-en bemutatott felvételeken látható, ahogy a szerbiai csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai érkeznek a magyar határhoz közeli erdőbe. Állig felfegyverezve ugranak ki az autóikból, majd befutnak a fák közé. Így kezdődött a rendőrségi akció kedden délelőtt Hajdújáráson.

A hatóságok migránscsoportokat találtak az erdőben, valamennyiük táskáit, holmiját átnézték, majd alaposan átvizsgálták a ruházatukat is. Volt, akit azonnal előállítottak.

Kapcsolódó tartalom

Hajdújáráson hétfőn este történt lövöldözés, a migránsok egy tanyán kezdtek leszámolásba. Egy szír bevándorló a helyszínen meghalt, két szír és egy afgán migránst pedig súlyos sérülésekkel szállították a szabadkai kórházba.

Az M1 úgy tudja, hogy a migránsoknak nem csak lőtt sérüléseik voltak: egyiküket egy vascsővel verték fejbe társaik.

Az M1 Híradó rendőrségi informátora szerint a tanyán afgán bevándorlók voltak. A tanyaépületből dördültek el hétfő este az első lövések, ugyanis a területen állítólag szír bevándorlók haladtak át, akik nem fizettek azért, hogy ott keresztülmehessenek. Emiatt tört ki a fegyveres leszámolás.

Szerb csendőrök illegális bevándorlókat vesznek őrizetbe a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én. A csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai migránscsoportokat fogtak el a Szabadka környéki erdős területeken, a rajtaütésen több lőfegyvert is elkoboztak a határsértőktől (Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium)

A hatóságok négy puskát és pisztolyt is lefoglaltak, valamint 25 útlevelet és 12 személyi igazolványt is találtak.

A szerb belügyminisztérium közölte: az akció több helyen zajlott egyszerre. Szabadkán, Zomborban és Nagykikindán is kivonultak a hatóságok, kvadokat és drónokat is bevetettek. Közölték azt is, szerdától a csendőrség tagjai járőröznek Szabadka utcáin.

A határ menti erdőkben véres ruhadarabok, szétdobált okmányok, pénz és telefonok hevernek. A helyieket sokkolta az újabb leszámolás. Az mondják, egyre elkeseredettebbek.

„Ez már nagyon sok. És bizony, hogy félünk. Ha besötétedik, akkor itt mindenki bevonul és bezárkózik” – mondta egy asszony.

A mostani lövöldözés ráadásul csupán néhány nappal azután történt, hogy a migránsok Szabadka központjában is tüzet nyitottak egymásra. Akkor egy bevándorló súlyosan megsérült, ő később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Szerb rendőrök őrizetbe vett illegális bevándorlókat kísérnek a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium)

Afgán és pakisztáni terrorista csoportok csapnak össze most már minden nap a déli határon – erről a Pesti Srácok írt. A portálon úgy fogalmaztak: a tét az, hogy ki tudja uralma alá venni a teljes határszakaszt Kelebiától Horgosig. A lap szerint óriási embertömeg tart nyugatra. Ebben pedig egyedül a kerítés állja útjukat. Csakhogy közben ez is egyre nagyobb támadás alatt áll.

Fahusángok, létrák, drótvágó – a bemutatott felvételek a magyar határnál készültek. A videót a kormány tette közzé a közösségi oldalán. Látható, hogy a migránsok agresszíven, félelem nélkül, egyre durvább módszereket használva próbálnak meg átjutni a határzáron. Csak hétfőn 1170 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még