Fontos

Szentkirályi Alexandra: Ma 16:30-tól Kormányinfó

Folyóként hömpölygött a vörösbor egy falu utcáin

| Szerző: hirado.hu
Több mint kétmillió liter bor folyt végig egy falucska utcáin Portugáliában, miután túlnyomás miatt felrobbantak egy helyi borászat tartályai. A tűzoltóság egy mezőre terelte a hatalmas mennyiségű folyadékot, hogy megakadályozza a közeli folyó szennyezését.
@hirado.hu Több mint 2 millió liter bor folyt végig egy falucska utcáin Portugáliában #foryou #hírek #hiradohu #foryourpage #nekedbe #portugália #bor #vörösbor #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

Több mint 20 ezer hektoliter vörösbor hömpölygött végig vasárnap a Portótól mintegy 80 kilométerre, délre fekvő São Lourenço do Bairro utcáin azt követően, hogy felrobbant a Levira borászat két acéltartálya.

A hatóságok környezetvédelmi riasztást adtak ki, és megpróbálták elterelni a borfolyamot, hogy megakadályozzák, hogy a magas alkoholtartalmú lőre a Certima folyóba kerüljön.

A tűzoltóság barikád felállításával egy közeli mezőre terelte a hatalmas mennyiségű folyadékot, amit a Levira borászat később kikotort.

„Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget az okozott kárért, és azonnal rendelkezésre bocsátottuk a szükséges eszközöket” – közölte az eset után a cég.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Daily Mail

Ajánljuk még