Aktuális

Több szenátort is bíróság elé akart állíttatni a vádesküdtszék Georgia államban Donald Trump mellett

Demokrata polgármester: Ez le fogja rombolni New Yorkot!

| Szerző: hirado.hu
„Hadd mondjak valamit, New York-iak! Soha életemben nem volt olyan problémám, amelynek ne láttam volna el a végéig. De ennek most nem látom a végét. Ez a probléma tönkre fogja tenni New Yorkot. Le fogja rombolni New York Cityt!” – e szavakkal fordult Eric Adams polgármestere a városháza ülésén a jelen levő képviselőkhöz, hivatalnokokhoz.

„Havonta tízezer migráns érkezik hozzánk” – figyelmeztette Eric Adams a Fox News által is közvetített eseményen a helyi képviselőket. Emlékeztetett: míg tavaly 15 ezer migráns érkezett a 8,3 milliós metropoliszba,

ma már 110 ezer fővel kell számolniuk.

Kapcsolódó tartalom

Magánlakásokba telepített volna migránsokat

New York baloldali polgármestere csak a republikánus texasi kormányzó, Greg Abbott által a demokrata vezetésű metropolisba buszoztatott migránsokról beszélt – ezen emberek lélekszámára célzott a havi 10 ezer főt emlegetve. Csakhogy

a szövetségi kormány is áthelyezi a migránsokat a határról az Egyesült Államok más részeire

– teszi hozzá az amerikai hírtelevízió.

Adams, aki 2021-ben rendőrtisztből lett a Nagy Almának is becézett amerikai gigaváros polgármestere, nemrég az adófizetők pénzéből alkalmazott volna biztonsági őröket a migránsok menedékhelyein. A városiak háborítatlan nyugalmán most aggódó politikus a júniusi városházi ülésen fölvetette azt is, hogy magánlakásokban, New York-i lakosoknál helyezzék el a városba özönlő migránsok tömegeit.

„Mi mossuk ki a szennyes lepedőiket”

„Tudtuk, hogy a várost el fogjuk veszíteni”

– ilyen, drámainak szánt fordulatokkal próbált most még több támogatást kisajtolni a nagyváros számára a demokrata politikus, aki a migránsáradatért kizárólag Greg Abbott kezdeményezését tette felelőssé.

Kapcsolódó tartalom

„Száztízezer migráns. Nekünk kell etetnünk, ruháznunk, elszállásolnunk, taníttatnunk a gyerekeket, kimosni a szennyes lepedőiket, megadni nekik mindent, amire szükségük van, így az egészségügyi ellátást is” – váltott

más retorikára

Adams.

Ki őrült meg?

„Mi történt? Egy őrült emberrel kezdődött lent Texasban, aki úgy döntött, hogy embereket akar felbuszoztatni New York Citybe” – fogalmazott Adams szerdán.


Greg Abbott azután kezdte el a demokrata kormányzat által az országba ellenőrzés nélkül beengedett migránsokat „visszaküldeni a feladónak”, hogy

Joe Biden kabinetje feloldotta Donald Trump elnöki időszakában meghozott úgynevezett 42-es rendeletet.

Ez lehetővé tette a határőrségnek, hogy az országba érkező, menedékkérelemért folyamodó illegális bevándorlóktól megtagadják a belépést, és visszaküldjék őket Mexikóba.

Kapcsolódó tartalom

Nem csak a migránsáradatot lelkesen támogató demokraták egyik fellegvárának számító New Yorkba, de „Joe Bidennek címezve” Washingtonba,

sőt, a liberális alelnök, Kamala Harris rezidenciájához is küldött „szállítmányokat”

a republikánus politikus.

Az oroszok már a Rio Grandénál vannak

Hogy az elrettentést fokozza, Eric Adams megjegyezte: míg korábban a legtöbb, a déli határom át érkező érkező migráns Venezuelából érkezett, most már egyre többen jönnek Ecuadorból, sőt

„oroszul beszélő emberek és nyugat-afrikaiak is Mexikón keresztül érkeznek,

hogy megpróbáljanak menedékjogot kérni az Egyesült Államokban!”

Hozzátette: „Nem kapunk támogatást ebben az országos válságban!”

Kapcsolódó tartalom

Csak férfiaknak!

A polgármester bejelentette: sürgősségi pihenőhellyé alakítanak át egy új Humanitárius Vészhelyzeti Reagálási és Segélyezési Központot (HERRC), mivel a jelenleg a város gondozásában lévő migránsok száma megközelíti a 60 ezret, és tavaly tavasz óta több mint 110 ezer idegen érkezett New Yorkba.

„Mivel a menedékkérők továbbra is átlagosan hetente több mint 2400-an érkeznek New Yorkba, a körülmények megkövetelték, hogy a város átváltoztassa a helyszínt egy nagyszabású, egyedülálló férfiak számára kialakított gyülekezőhellyé”

– áll a polgármesteri hivatal sajtóközleményében.

A humanitárius segélyközpont kezdetben legfeljebb 330 egyedülálló férfinak nyújt majd menedéket, de amint a telephelyet teljes kapacitásúra bővítik, összesen csaknem 1000 bevándorlónak ad majd otthont.

A híradások szerint egyelőre nem merült fel, hogy a férfiak mellett más „genderek” is helyet kapnának az újabb menedékhelyen.

Nem győznek segélyhelyeket nyitni

Ez lesz a 16. nagy humanitárius segélyközpont a város által működtetett több mint 200 menedékhely részeként – fejtette ki Anne Williams-Isom egészségügyi és humánszolgáltatási főpolgármester-helyettes, aki szeptember 3-án arról is beszélt, hogy

New York a migránsok számára eddig 206 helyszínt nyitott meg, köztük 15 humanitárius segélyközpontot.


A múlt héten, augusztus 28. és szeptember 3. között több mint 27 ezer migránssal bővült az a tömeg, melyet Texasra és más, főleg déli területre, a migránsáradat által első hullámban elözönlött vidékekre zúdított volna Joe Biden kabinetje.

Kiemelt kép: New York, 2023. február 2.: Eric Adams polgármester segít az adományozott élelmiszerek és ruhaneműk szétosztásában a városban élő migránsok számára egy állami iskolában. Nem itt beszélt a szennyes  lepedőkről. (Fotó: Lev Radin/Pacific Press/LightRocket/Getty Images)

Ajánljuk még