Aktuális

Ukrajna több városát orosz légicsapások érték

Szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolja Rubialest a spanyol ügyészség

Szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolja a spanyol ügyészség Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökét.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által azóta posztjában felfüggesztett Rubiales az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett augusztusi női világbajnokság fináléja után váratlanul szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót.

A spanyol ügyészség – pénteki bejelentése szerint – ezért indított eljárást a 46 esztendős sportvezető ellen, két nappal azt követően, hogy Hermoso hivatalosan is szexuális zaklatással vádolta meg.

A tavaly elfogadott vonatkozó törvény értelmében Rubiales – amennyiben bűnösnek találják – pénzbüntetésre vagy akár egytől négy évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Az ügyészek szerint az RFEF elnöke kényszerítést követett el azáltal, hogy a játékos szerint nyomást gyakorolt rá azért: szólaljon fel védelmében az eset kapcsán kirobbant médiabotrány miatt.

Rubiales az angolok ellen 1-0-ra megnyert finálé végén – amellyel a spanyolok első világbajnoki címüket szerezték – győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő, majd a díjátadón megcsókolta Hermosót.

Kapcsolódó tartalom

A 33 éves futballista előbb úgy fogalmazott:

nem tetszett neki a helyzet, míg Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért.

A vb-győztes spanyol válogatott játékosai azóta leszögezték: addig nem játszanak nemzetközi meccseket, amíg Rubiales áll a szövetség élén.

Ajánljuk még