Aktuális

Minisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap

Nemzetközi csapatversenyre utazik Kazahsztánba a HUNOR Mentőszervezet

Nemzetközi mentési gyakorlatra, majd az azt követő csapatversenyre utazik Kazahsztánba a HUNOR, a katasztrófavédelem hivatásos mentőszervezete – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken.

A „Zher 2023” elnevezésű gyakorlatot és a versenyt szeptember 11-e és 20-a között Almati városában rendezik meg, a HUNOR Mentőszervezet tíz tagja szombat délelőtt száll repülőre – írták. Hozzátették: Kazahsztán Veszélyhelyzetek Kezeléséért felelős minisztere, Yuri Ilin meghívásának tesznek eleget.

Kapcsolódó tartalom

A nemzetközi gyakorlat célja, hogy összehangolja a földrengések helyszínén dolgozó mentőegységek tevékenységét.

A „Kazspas” elnevezésű verseny feladatai között szerepel majd kötéltechnikai, vízi és műszaki mentés, búvárfeladat, valamint az egészségügyi ellátást is pontozzák. Az alapcsapatokat tíz-tíz ember alkotja, Magyarországról hat szakértő és két tartalék szakértő utazik, egy kiképzővel és egy támogató-képviselő csapattaggal kiegészülve – olvasható a katasztrofavedelem.hu honlapon.

Megjegyezték: a HUNOR tíz delegált tagja azon szakemberek közül került ki, akik a februári törökországi és szíriai földrengést követően a törökországi Antakya városában, éles helyzetben is bizonyították hozzáértésüket, felkészültségüket. Akkor tizenhét embert mentettek ki élve a romok alól pár nap alatt – emlékeztettek.

Ajánljuk még