Aktuális

Ukrajna több városát orosz légicsapások érték

Milliárdos összegeket szánt genderpropagandára Brüsszel uniós és Soros-pénzből

Milliárdos összeget szánt az Európai Bizottság az elmúlt években magyar genderpropagandára uniós és Soros-pénzből – erről cikkezett a Magyar Nemzet. A lap szerint miközben Brüsszel továbbra is visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, bizonyos területeken nagyon bőkezűen támogatja az NGO-kat.

Míg az Európai Unió vezetése több ezer milliárd forintot tart vissza a magyar emberektől, addig a hazai baloldali civil szervezeteknek csak júniusban több mint félmilliárd forintot ítélt meg – számolt be róla a héten a Magyar Nemzet. A listán azok a jól ismert hazai NGO-k találhatók, amelyek évek óta élvezik Soros György alapítványának támogatását. Így például a Helsinki Bizottság, a Háttér Társaság, az Amnesty International és a Republikon Intézet is.

Kapcsolódó tartalom

Sok esetben a jogszabályi kereteket is átlépve dolgoznak azok az NGO-k, amelyek a Soros György által pénzelt Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődnek” – fogalmazott a Kossuth Rádióban Halkó Petra. A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt mondta: ezek az álcivil szervezetek olyan kérdésekben is szerepet vállalnak, mint a migráció, a genderkérdés vagy a gyermekvédelem.

Az elemző hozzátette: ebben a befolyásolási folyamatban tevékeny szerepet vállal a brüsszeli elit is.

Ezeket az álcivil szervezeteket soha egyetlen uniós polgár nem választotta meg. Nem folytatnak velük párbeszédet azt illetően, hogy mik is az elvárásaik, igényeik ezeknek az uniós polgároknak, mit szeretnének, hogyha megvalósítanának. Itt kifejezetten arról van szó, hogy a finanszírozói elvárást teljesítik ezek a szervezetek és különféle társadalmi megmozdulások keretében, politikai döntéshozatalra szeretnének befolyást gyakorolni” – fogalmazott Halkó Petra.

Kapcsolódó tartalom

A Magyar Nemzet pénteki összeállításában részletesen rámutat: az Európai Bizottságnak bőven van pénze az LMBTQ-propagandára. A lap szerint

már mintegy 70 millió forintot ítéltek oda néhány Magyarországon tevékenykedő NGO-nak

a 2022. február 21. és 2024. január 31. közti időszakra a Polgárok, esélyegyenlőség, jogok és értékek program keretében, úgynevezett befogadóterek kialakítására.

A program koordinátora a Soros-pénzekből az elmúlt években vastagon kistafírozott Amnesty International Magyarország – amely tevékenyen részt vett az idei pécsi pride-felvonulás megszervezésében is –, és amely egyedül csaknem 76 ezer eurót, mai árfolyamon mintegy 30 millió forintot költhet el genderérzékenyítésre.

Kapcsolódó tartalom

A Háttér Társaság ugyancsak rendszeresen szervez programokat. Azt is a céljaik között sorolják fel, hogy az iskolák váljanak befogadóbbá az LMBTQ-témák iránt.

Még egy kiadványt is készítettek, amelyben leírják, hogy a pedagógusoknak szerintük miként kellene viselkedniük az inkluzív, vagyis sokszínű oktatás megteremtése érdekében.

A Magyar Nemzet felsorolásában a szegedi Motiváció Műhely szintén az LMBTQ-lobbi támogatójának számít. Ahogy írják: amellett, hogy már a középiskoláknak is szerveztek érzékenyítő kurzust, a gyermekvédelmi népszavazás ellen is felszólaltak, érvénytelen szavazásra buzdítva. A Motiváció Műhely 2016 és 2021 között 180 millió forintnyi támogatáshoz jutott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Kiemelt kép: Soros György (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

Ajánljuk még