Aktuális

Tömeggyilkossághoz siettek a rendőrök, szóhoz sem jutottak a helyszínre érve

A Microsoft szerint Kína mesterséges intelligenciát vet be az amerikai választók befolyásolására

| Szerző: hirado.hu
A vállalat jelentést készített arról, hogy a kínaiak hogyan próbálnak meg az MI által létrehozott hamis közösségi médiafiókok segítségével hatást gyakorolni a jövő évi elnökválasztásra. Peking szerint a vádak tele vannak előítéletekkel és rosszindulatú spekulációkkal.

A Microsoft kutatóinak csütörtöki bejelentése szerint hamis, kínaiak által ellenőrzött közösségi médiafiókok hálózatára bukkantak, amelyek célja, hogy befolyásolják az amerikai választókat a mesterséges intelligencia segítségével – írja a Reuters.

Kapcsolódó tartalom

A techcég szerint a közösségi médiafiókok egy feltételezett kínai információs művelet részét képezik. A kutatók azt nem határozták meg, hogy a művelet mely közösségi médiaplatformokat érinti, de a jelentésükben szereplő képernyőképek alapján a Facebookról és az X-ről (a korábbi Twitter) lehet szó. A gyanú szerint

Peking márciusban kezdte el használni a mesterséges intelligenciát angol nyelvű politikai tartalmak létrehozására, és amerikai szavazók „imitálására.”

A Microsoft szóvivője azt is elmondta, hogy a generatív mesterséges intelligencia képes a semmiből képeket, szöveget és más tartalmakat létrehozni, melyek sokkal élethűbbnek hatnak, mint a kínaiak által korábban használt vizuális eszközök, amelyek főként digitális rajzokra és stockfotó-kollázsokra támaszkodtak.

Kapcsolódó tartalom

A tanulmány példaként említette az egyik mesterséges intelligencia által generált képet, amely a Microsoft szerint egy kínai fiókból származik, és amely a Szabadság-szobrot ábrázolja, kezében egy fegyverrel, valamint a következő felirattal: „Az erőszak istennője.”

Az azonosított fiókok úgy próbáltak meg amerikainak tűnni, hogy nyilvános tartózkodási helyüket az Egyesült Államokon belülinek tüntették fel, amerikai politikai szlogeneket posztoltak, valamint a helyi politikai témákhoz kapcsolódó hashtageket osztottak meg.

A washingtoni kínai nagykövetség szóvivője úgy nyilatkozott, a Kínával szembeni vádak, amelyek a hamis közösségi médiafiókok létrehozásáról szólnak, tele vannak előítéletekkel és rosszindulatú spekulációkkal. Hozzátette, Peking minden körülmények között az MI biztonságos használatát támogatja.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Getty Images)

Ajánljuk még