Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Emberméretű mókuskerékkel akart átkelni az Atlanti-óceánon egy férfi

| Szerző: hirado.hu
Az Egyesült Államok parti őrsége letartóztatott egy amerikai férfit, aki egy hatalmas, házilag készített mókuskerekes tutajon akart átkelni az Atlanti-óceánon. A hatóságok szerint nem ez volt a férfi első próbálkozása, 2014-ben, 2016-ban és 2021-ben is megpróbált így átkelni az óceánon, azonban a parti őrség mindegyik alkalommal elfogta és visszavitte a partra.

Kapcsolódó tartalom

Őrizetbe vettek egy floridai férfit, miután egy házilag épített, emberméretű mókuskerékkel akart átkelni az Atlanti-óceánon.

A parti őrség tisztviselői több mint száz kilométerre a georgiai Tybee Islandtől találták meg a 44 éves Reza Baluchit, aki egy házilag épített emberméretű mókuskerékkel akart „átfutni” az Egyesült Királyságba.

„A hajó állapota alapján – amely bóják miatt úszott a vízen – az Az Egyesült Államok parti őrségének a tisztjei megállapították, hogy Baluchi az épségét veszélyeztető utazással próbálkozott” – áll a büntetőfeljelentésben.

A tutaj egy hatalmas fémlapon állt, amit felfújható bóják vettek körül, míg a két oldalon kilógó evezőt a bent futó személy hajtotta meg.

A feljelentésben a parti őrség azzal érvelt, hogy Baluchi nem tudta bemutatni a tisztviselőknek a vízi járművéhez szükséges hivatalos okmányokat. Amikor a hatóságok közölték a férfival, hogy megszakítják az utat, és visszaviszik a partra, Baluchi azzal fenyegetőzött, hogy egy késsel megöli magát, ha valaki megpróbálja elfogni, utána pedig azt állította, hogy bomba van a fedélzeten.

A hatóságok napokig tárgyaltak a férfival, aki végül szeptember 1-jén megadta magát, és átszállt a parti őrség hajójára.

A bírósági dokumentumok szerint nem ez volt az első próbálkozása, hogy a mókuskerékkel átjusson az óceánon. A tisztviselők szerint 2014-ben, 2016-ban és 2021-ben próbálkozott hasonló módon, amelyek mindegyike a parti őrség beavatkozásával ért véget.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Fox News

Ajánljuk még