Aktuális

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

Görögországban heves esőzések segítettek az erdőtüzek megfékezésében, de megnőtt az árvízveszély

Heves esőzéseknek köszönhetően hétfőn csökkent az erdőtüzek folytatódásának kockázata Görögországban, azonban a hatóságok most árvizek veszélyére figyelmeztetnek.

A görög polgári védelem három hónapja első alkalommal vonhatta vissza az erdőtüzekre vonatkozó figyelmeztetést az ország kiterjedt térségeiben. Már az északkeleti, a görög-török határon található Dadia erdőségben is sikerült megfékezni a lángokat – idézte a közlést az ERT közszolgálati televízió.

Kapcsolódó tartalom

Az előrejelzések szerint

keddre virradóra is heves esőzésekre lehet számítani az ország központi részén, és különösen nehéz helyzetre Évia szigetének északi régiójában, ahol két éve egy erdőtűz nagy területeket perzselt fel, elpusztítva a vízzel és sárral szembeni természetes gátakat.

A polgári védelem heves esőzésekre, viharokra, jégesőre, villámlásokra és érezhető hőmérséklet-csökkenésre figyelmeztetett a következő napokban. A különösen érintett régiók közé tartozik Tesszália, Évia északi része, a Szporádok szigetcsoport, illetve a Peloponnészoszi-félsziget.

Az érintett régiókban szerdán estig mintegy 500 milliméter csapadékot várnak, a görög hatóságok fokozott készültségben vannak. Az ilyen ciklonok szokatlannak számítanak az évnek ezen az időszakában, általában októbertől szoktak jelentkezni.

Ajánljuk még