Rendkívüli

Videón az autós üldözés a Nagykörúton – tizenhét piroson hajtott át és két rendőrautót is összetört az eszeveszetten száguldozó ámokfutó

Moldovai elnök: Egy ellenőrző vizsgálat szerint Moldova nem tartozik a Gazpromnak

Egy nemzetközi cég által elvégzett audit megcáfolta a Gazprom orosz állami gázvállalat azon állítását, amely szerint Moldova 800 millió dollárral tartozik neki – közölte vasárnap Maia Sandu moldovai elnök.

A Gazprom és moldovai leányvállalata 2021 végén közölte: Moldova több száz millió dollár adósságot halmozott fel, amit vissza kell fizetnie, hogy zavartalanul folytatódjon az ország ellátása orosz gázzal. A Gazprom egy évvel ezelőtt 709 millió dollárra tette a felhalmozott adósságot az azóta keletkezett kamatok nélkül.

Sandu ezt cáfolta, ugyanakkor azt nem hozta nyilvánosságra, hogy van-e Moldovának bármilyen, ettől kisebb összegű tartozása az orosz gázvállalattal szemben.

Kapcsolódó tartalom

Annyit tett hozzá, hogy a moldovai kormány napokon belül hivatalos nyilatkozatban ismerteti az audit eredményét. Moldova tavaly december óta nem vásárolt gázt a Gazpromtól, hanem szükségleteit más európai országoktól vásárolt földgázzal fedezte.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még