Rendkívüli

Sulyok Tamás a Fidesz–KDNP államfőjelöltje

Szökött veszélyes bűnöző ellen indítottak hajszát

Több száz rendőr kutyákkal és helikopterekkel keresett az Egyesült Államok Pennsylvania államában pénteken egy csütörtökön megszökött bűnözőt.

A gyilkosság miatt elítélt Danelo Cavalcantét a hatóságok „rendkívül veszélyesnek” nevezték, és arra kérték a lakosságot, hogy legyen körültekintő, de információval segítsen a kézre kerítésében. A helyi idő szerint péntek délután tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a nyomravezetőnek 10 ezer dollárt (mintegy 3,5 millió forintot) ajánlanak fel.

A Chester megyei kerületi ügyész, Deb Ryan az eseményen kiemelte: a férfi annak ellenére tudott kiszabadulni, hogy a börtön legszigorúbban őrzött részlegében tartották arra az időre, amíg átszállítják az állami börtönbe, ahol le kell töltenie a büntetését.

A 34 éves, brazil állampolgárságú Cavalcantét azért ítélték el, mert 2021-ben meggyilkolta a barátnőjét, aki szakított vele.

A férfi illegálisan, hamis papírokkal jutott az Egyesült Államokba Puerto Rico érintésével hazájából, ahol szintén emberölés miatt körözik. A hatóságok közölték: azt feltételezik, hogy a férfi West Chester város környékén bujkál, és minden eszközt bevetnek, hogy még Pennsylvania államban kézre kerítsék.

Ajánljuk még