Aktuális

Két gyermeket ütöttek el Móron: miután mindkét kicsi jobban lett, a hálás család első útja a mentőállomásra vezetett

Közös hadgyakorlatot kezdett Indonézia és az Egyesült Államok

Több ezer indonéz és amerikai katona kezdett csütörtökön kéthetes hadgyakorlatot, amely öt szövetséges ország részvételével zajlik az ázsiai-csendes-óceáni térség stabilitásának biztosítását célzó manővereken.

Az Egyesült Államok és ázsiai szövetségesei aggodalmukat fejezték ki Kína növekvő csendes-óceáni magabiztossága miatt, de Washington szerint ezek a gyakorlatok nem irányulnak egyetlen ország ellen sem.

Kapcsolódó tartalom

A Super Garuda Shield fedőnevű éves gyakorlat a kelet-jávai Baluranban kezdődött több mint kétezer amerikai katona részvételével. Az indonéz hadsereg 2800 katonát vetett be a gyakorlatra, amelyet csütörtök reggel hivatalosan az ország fegyveres erőinek parancsnoka, Yudo Margono indított el.

A Super Garuda Shield 2023 a tavalyi év hatalmas sikereire épül” – mondta Charles Flynn tábornok, az amerikai csendes-óceáni hadsereg parancsnoka egy nyilatkozatban.

Ez a közös többnemzetiségű hadgyakorlat demonstrálja kollektív elkötelezettségünket és egységünket (…), lehetővé téve egy stabil, biztonságos és békésebb, szabadabb és nyitottabb indo-csendes-óceáni térség kialakítását” – derült ki a közleményből.

Kapcsolódó tartalom

A kéthetes gyakorlatra több kelet-jávai gyakorlóterepen kerül sor, és Ausztrália, Japán, Szingapúr, Franciaország és az Egyesült Királyság katonai vesznek részt benne.

A kiképzés magában foglalja a tudományos szakértői cseréket és szakmai továbbképző műhelyeket, egy parancsnoki és irányítási szimulációt, egy kétéltű gyakorlatot, légi hadműveleteket és egy repülőtér elfoglalását.

A tavalyi hadgyakorlatokra azután került sor, hogy Kína példátlan hadgyakorlatokat rendezett Tajvan környékén, amelyet saját területének részeként tart számon.

Brazília, Brunei, Dél-Korea, a Fülöp-szigetek, Hollandia, India, Kanada, Kelet-Timor, Malajzia, Németország, Pápua Új-Guinea és Új-Zéland megfigyelőként vesz részt a gyakorlatokon.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még