Aktuális

Ha vásárolt ebből a termékből a Sparban, ne fogyassza el, vigye vissza!

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép, három katona meghalt

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál, három amerikai katona meghalt – közölte vasárnap az amerikai haditengerészet egy tisztviselője.

A tájékoztatás szerint: „Összesen 23 ember volt a fedélzeten. Hárman meghaltak, öt sérültet pedig súlyos állapotban szállítottak a Darwini Királyi Kórházba” – mondta. A többi sérültet a helyszínen látták el – tette hozzá a nyilatkozó. A korábbi jelentések még nem számoltak be halálos áldozatokról, csupán három sérültről, akik közül egy válságos állapotban volt.

A baleset az ausztráliai Északi Területen, a Darwintól északra fekvő Tiwi-szigeteknél történt egy kiképzési gyakorlat során – jelentette az AAP hírügynökség. A helyi 9 News tévéadó arról számolt be, hogy egy amerikai Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép járt szerencsétlenül.

Kapcsolódó tartalom

Az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője, akit az ABC helyi műsorszolgáltató idézett, azt mondta, hogy az incidens a Predator’s Run 2023 (A ragadozó futása 2023) kódnevű hadgyakorlat során történt. Tájékoztatása szerint az incidensben az Egyesült Államok védelmi személyzete érintett, az Ausztrál Védelmi Erők tagjai nem.

A katonai manőverekben Kelet-Timor, Indonézia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek mintegy 2500 katonája vesz részt Ausztrália északi részén.

A billenőrotoros katonai konvertiplán, a helikopter és a szállítógép „keresztezése”. A helikopterekhez hasonlóan képes függőlegesen fel- és leszállni. Biztonságát több halálos baleset után megkérdőjelezték. Tavaly négy amerikai tengerészgyalogos halt meg Norvégiában, amikor az ugyanilyen típusú repülőgépük lezuhant a NATO gyakorlatai során.

Huszonhárom éve, 2000 áprilisában egy Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép arizonai balesetében 19 tengerészgyalogos vesztette életét kiképzés közben. Öt éve, 2017-ben egy amerikai-ausztrál hadgyakorlat keretében az amerikai hadsereg egyik ilyen típusú gépe a tengerbe zuhant, miután egy hajó tatjának ütközött, akkor három ember meghalt.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még