Időjárás

Kiadták a riasztást, lecsaphat a vihar és a jégeső

Felásták a tízszeres gyilkos kertjét, megoldhatják az eltűnt tini rejtélyes ügyét

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Sorozatgyilkos telkét ásta fel a rendőrség az Egyesült Államokban egy 1976-ban eltűnt tinédzser ügyének kapcsán. A hatóságok több tárgyi bizonyítékot is találtak a helyszínen, de egyelőre nem tudni, hogy azok a gyilkos, Dennis Rader már beismert bűncselekményeihez kapcsolódnak-e. Rader összesen tíz gyilkosságot vallott be, amiért 2005-ben tízszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó tartalom

A nyomozók kedden visszatértek arra a helyre, ahol egykor a hírhedt gyilkos otthona állt, hogy nyomon kövessék a Raerhez potenciálisan köthető kihűlt ügyek nyomát. A nyomozók a telken egy harisnyát és több tárgyi bizonyítékot is találtak. A férfi beismerte, hogy 1974 és 1991 között tíz embert gyilkolt meg.

„A nyomozás során információkat szereztünk Dennis Rader néhány lehetséges trófeájáról, ezeknek a nyomoknak jártunk most utána” – közölte Eddie Virden Osage megyei seriff.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a most talált bizonyítékok a már beismert tíz gyilkosság egyikéhez kapcsolódnak-e, vagy egyéb bűncselekményhez.

Az ingatlan átkutatása részben a 16 éves Cynthia Dawn Kinney 1976-os eltűnése miatt indult, az ügyben ugyanis Rader az egyik fő gyanúsított, de közvetlen bizonyítékot eddig nem találtak ellene.

A nyomozók a tárgyakat egy hatalmas betonlap alatt találták meg.

Rader állítólag többször is beszélt ismerőseinek azokról a trófeákról, amiket az áldozataitól vett el és elrejtette, de a hatóságok nem találták meg.

A leleteket, beleértve a harisnyát is, átadták a Kansasi Nyomozó Irodának, folyik a vizsgálatuk.

Radert 2005-ben tartóztatták le, miután a DNS-e egyezést mutatott az első gyilkosság helyszínén talált DNS-sel. Rader egy házaspárt és két gyermeküket gyilkolta meg.

Rader összesen tíz gyilkosságot ismert be, melyekét tízszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még