Időjárás

Még egy napig tart a kánikula, zivatarok és jégeső vet véget az elviselhetetlen forróságnak

Kiakadt az eredeti Hófehérke rendezőjének fia: Apám és Walt Disney forogna a sírjában!

| Szerző: hirado.hu
Az eredeti Hófehérke rendezőjének fia a Disney közelgő élőszereplős remake-jét kritizálta, mondván, hogy az „tönkreteheti” a film örökségét. Hand elmondta, hogy az eredeti Hófehérke jó ízléssel készült, amikor megírták. Szerinte a Disney-nek általában véve „nem kellene egy klasszikust a saját képére átírnia”.

A 91 éves David Hand ugyanazt a nevet viseli, mint édesapja, aki az 1937-es eredeti Hófehérke, az animációs klasszikus rendezője volt. Megjegyzéseit azt követően tette, hogy Rechel Zegler, az új Hófehérkét alakító színésznő „rendkívül elavultnak” nevezte az eredeti animációs filmet és azt állította, hogy az új élőszereplős verzióban a főszereplőt „nem a herceg fogja megmenteni”.

„Az eredeti rajzfilm 1937-ben jelent meg. Nagy hangsúlyt helyeztek egy olyan szerelmi történetre, amelyben a herceg egyértelműen egy zaklató. Furcsa! Furcsa. Szóval ezúttal ez nem így lesz.” 

A forgatásról kiszivárgott fotókon az is látszik, hogy a hét törpét „varázslatos élőlényekre” cserélték, hogy elkerüljék a sztereotípiák erősítését.

Kapcsolódó tartalom

Hand, aki az 1990-es években a Disneynél dolgozott, mint tervező, a The Telegraphnak adott interjújában elmondta: mind az apja és mind Walt Disney „forogna a sírjában” a változtatások miatt.

„Ez egy teljesen más koncepció, és én egyáltalán nem értek vele egyet, és tudom, hogy apám és Walt is nagyon nem értene vele egyet”

– mondta Hand. Hozzátette: „Szerintem szánalmas, hogy az emberek így éreznek.”

Azt is elmondta, hogy az eredeti Hófehérke jó ízléssel készült, amikor megírták. Hand szerint a Disney-nek általában véve „nem kellene egy klasszikust a saját képére átírnia”.

„Megváltoztatják a történetet, megváltoztatják a szereplők gondolatmenetét, ez már nem az eredeti történet, Új woke dolgokat visznek bele, és engem ez már nem érdekel” – mondta. „Őszintén szólva egy kicsit sértőnek találom, amit talán néhány ilyen klasszikus filmmel tettek” – tette hozzá.

„Nem tisztelik azt, amit Disney csinált, és amit az apám csinált. Szerintem Walt és ő is forogna a sírjában”

– ismételte.

Hand szerint a stúdiónak inkább új filmekkel kellene előállnia, minthogy a klasszikusokat újraforgatják. Úgy fogalmazott: „Álljatok elő valami újjal… készítsetek új karaktereket, ha már ezt csináljátok ne tegyetek tönkre vagy próbáljatok meg tönkre tenni egy olyan valamit, ami egy klasszikus és gyönyörű mű”.

Forrás: Daily Wire

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még