Baleset

Egy idős nő meghalt a Balatoni úton történt balesetben

Több mint hatvanan veszhettek az óceánba a Zöld-foki Köztársaságnál

Sokakat kimentettek, de több mint 60 ember veszíthette életét a Zöld-foki Köztársaságnál az Atlanti-óceánban – tudatta a szenegáli külügyminisztérium csütörtökön.

A hírt több nemzetközi szervezet is megerősítette, köztük az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM), melynek szóvivője elmondta: a halászhajó fedélzetén 101 ember utazott, akik közül 38-at sikerült kimenteni. A hajó fedélzetén hét holttestet találtak, több mint 60 embert pedig még mindig keresnek.

A hajó több mint 40 napja indult útnak a nyugat-afrikai Szenegál partjaitól. A kimentettek között több 12 és 16 év közötti gyerek is volt.

Kapcsolódó tartalom

A Walking Borders nevű spanyol migrációs jogvédő szervezet, mely szintén részt vett a mentésben, július második felében értesült a halászhajóról, miután a hajó fedélzetén utazók szenegáli hozzátartozói a szervezethez fordultak segítségért, amiért napok óta nem hallottak szeretteik felől. A hajó a hozzátartozók szerint Spanyolország partjai felé tartott.

Az Afrika nyugati partjaitól 620 kilométerre lévő Zöld-foki Köztársaság rendőrsége elmondta, hogy a hajót először hétfőn észlelte egy spanyol halászhajó és a fedélzeten lévőket kimentette.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még