Aktuális

Ötre emelkedett a ralibaleset halálos áldozatainak száma

Szijjártó Péter: Támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban

Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, „mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban” – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután telefonon egyeztetett Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel.

Véleménye szerint ha van olyan időszak, amikor az ENSZ Alapokmányának és az ott megfogalmazott céloknak érvényt kell szerezni, akkor a mostani bizony olyan.

„Mi, magyarok is – sajnos a világ számos nemzetével együtt – közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést. Az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az Alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul” – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: Türkmenisztán mindezek gondolatok mentén tesz javaslatot az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, melyet Magyarország támogat. Mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.

Kapcsolódó tartalom

„Ma mindezt megerősítettem Rashid Meredov türkmén külügyminiszter-kollégának telefonbeszélgetésünk során” – zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Ajánljuk még