Aktuális

Ötre emelkedett a ralibaleset halálos áldozatainak száma

Azt is megtiltanák a szülőknek Kaliforniában, hogy megakadályozzák a gyermekükön végzett nemi átalakító műtétet

| Szerző: hirado.hu
Az egyik ilyen javaslat még a mostaninál is kiszolgáltatottabb helyzetbe hozná a szülőket gyerekük nemátalakító beavatkozásával kapcsolatban.

Egy szülői jogvédő csoport hétfőn tüntetést rendezett az egyesült államokbeli Kalifornia fővárosában, Sacramentóban az úgynevezett „nemi megerősítő” (nemátalakító – a szerk.) törvényjavaslatok ellen. A helyi média beszámolója szerint a szülők egy csoportja a Capitolium gyepén gyűlt össze, hogy hangot adjon ellenérzéseinek több új, radikális javaslat ellen, amelyek egyebek mellett visszaszorítanák a szülői jogköröket, és lehetővé tennék a helyi bíróságoknak, hogy megvonják a szülő vagy a törvényes gyám felügyeleti jogát – írja a Daily Wire.

Küzdeni fogunk az ilyen rossz törvénytervezetek ellen, amelyek megpróbálnak minket, szülőket elhallgattatni

– fogalmazott a demonstráció főszervezője.

Kapcsolódó tartalom

A javaslatokat az állami törvényhozás már elfogadta, jelenleg Gavin Newsom demokrata kormányzó aláírására vár. A tiltakozók különösen sérelmesnek ítélték, hogy az egyik javaslat a nemváltó műtétek esetében megtiltaná a szülők hozzáférését gyermekük egészségügyi adataihoz, aminek következtében

a szülők gyakorlatilag tehetetlenek lennének a beavatkozásokkal szemben.

A demonstrálók szerint úgy akarják beállítani a szülőket, mintha veszélyesek lennének, és lehetőleg minél inkább ki akarják szorítani a gyerekek neveléséből, ami egy rendkívül rossz irány, és már egész Kaliforniában meghonosodott.

Gavin Newsom kormányzó mindeközben nem volt hajlandó reflektálni a vádakra, és kifejezte támogatását az LMBTQ-közösség iránt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Shuterstock

Ajánljuk még