Aktuális

Tizenhét tüzérségi lőszer került elő egy társasház kertjéből

Kim Dzsongun az észak-koreai rakétagyártás jelentős növelését szorgalmazta

Kim Dzsongun észak-koreai vezető hazája rakétagyártásának jelentős növelését szorgalmazta a KCNA állami hírügynökség hétfői beszámolója szerint.

Kim kijelentette, hogy a frontegységek, a rakétaerők megerősítése és a katonai bevetési tervek a rakéták tömegtermelését teszik szükségessé. „A háborús felkészülés minőségi színvonala a hadiipar fejlesztésétől függ” – hangoztatta. Hozzátette, hogy fontos cél a jelenlegi termelési kapacitás drasztikus növelése.

A KCNA szerint Kim pénteken és szombaton látogatást tett az ország nagyobb hadiipari üzemeiben, így a többi között rakétákat, mobil indítóeszközöket és sorozatrakétákat előállító gyárban is. Kim Dzsongun személyesen is vezetett egy új fejlesztésű páncélozott járművet.

Kapcsolódó tartalom

Kim egyben kijelentette, hogy Észak-Koreának „megsemmisítő katonai erőre” van szüksége, hogy kész legyen „bármely pillanatban a háborúra” és az ország ellenségeinek „elpusztítására”.

Július végén Kim orosz és kínai tisztségviselőkkel együtt részt vett egy nagyszabású katonai díszszemlén, amelyen Észak-Korea legújabb fegyvereit, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákat és kémrepülőgépeket is felvonultattak, miközben Észak-Korea nemzetközi szankciók hatálya alatt áll nukleáris és ballisztikusrakéta-programja miatt.

Ajánljuk még