Rendkívüli

Elfogták a Klauzál téri gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Második világháborús bombákat hatástalanítottak egy turistaközpont közelében

Négy darab, fel nem robbant második világháborús bombát hatástalanítottak tűzszerészek kedden, a nyugat-németországi Rüdesheim népszerű turisztikai központja közelében – közölték a Hessen tartománybeli Rheingau-Taunus járás hatóságai.

A bombákat egy kutatómunka során a Rajna feletti erdőben, a Niederwald-emlékmű közelében fedezték fel szakértők, mire a hatóságok a Rajna jobb partján lezárták az európai vasúti teherszállítás legforgalmasabb vonalát, valamint a vele párhuzamosan futó 42-es utat. Biztonsági okokból emellett az érintett területen leállították a rajnai hajózást és a rüdesheimi felvonót is, amely a régió egyik kiemelt turisztika célpontjának számító Germánia szoborhoz vezet.

Kapcsolódó tartalom

A segélyszolgálatok figyelmeztető alkalmazásokkal kérték a lakosokat és a turistákat, hogy kerüljék el a területet, amelyet és helikopterről is figyeltek a hatóságok.

A tűzoltóság és a rendőrség tájékoztatása szerint kedd estig három, 50 kilogramm súlyú robbanószerkezetet rutinszerűen hatástalanítottak, a negyedik, 125 kilogrammos világháborús bombát azonban ellenőrzött módon kellett felrobbantani.

Noha incidens nem történt, a robbantás csaknem egy órát csúszott, mivel még emberek voltak a környező erdőben, később pedig egy kerékpáros miatt tíz percre le kellett állítani a műveletet.

Kapcsolódó tartalom

Egy nappal korábban – hétfő este – Düsseldorfban szintén találtak egy második világháborús bombát egy építkezésen. Az amerikai repülőgépről származó hatalmas, 500 kilogramm súlyú robbanószerkezet hatástalanítása miatt kedd hajnalig mintegy 13 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát fél kilométeres körzetben.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még