Aktuális

Kerkez kisebb sérülés miatt nem lép pályára ma a Puskás Arénában

Huszonegy betörés után lefülelték a bűnöző medvét és bocsait

| Szerző: hirado.hu
Elfogták a Hank, a tank néven elhíresült medvét, aki az elmúlt évben legalább 21 házba tört be az Egyesült Államokban. A több mint kétszáz kilós, jó étvágyú medve legtöbbször csak ételt lopott, de sok ingatlanban komoly anyagi kárt okozott.

Kapcsolódó tartalom

Több mint egy év szökés után elfogtak egy medvét, a ragadozó több házba is betört Kalifornia államban.

A 227 kilogramm súlyú, Hank, a tank becenéven elhíresült medve a feltételezések szerint legalább 21 házba tört be Lake Tahoe környékén, ahol ételt lopott, de több helyen jelentős anyagi kárt is okozott.

A hivatalosan 64F néven nyilvántartott nőstény medvét egy coloradói vadállatoknak fenntartott menhelyre szállítják, míg három kölyke egy kaliforniai rehabilitációs intézetbe kerülhet.

A hatóságok elmondták, azért szállítják külön intézménybe a medvebocsokat, hogy megakadályozzák Hank negatív viselkedésének az eltanulását. A szakemberek abban reménykednek, hogy a bocsokat idővel visszaengedhetik majd a vadonba.

A kaliforniai hal- és vadvédelmi hivatal (CDFW) közleményében azt írta, hogy egy állatorvoscsapat ideiglenesen mozgásképtelenné tette a medvét, akitől DNS-mintát vettek. A minták alapján a hatóságok 21 betöréssel hozták összefüggésbe Hanket.

A nyomozók eredetileg azt hitték, hogy Hank több mint 40 betörésért felelős, de a DNS-minták bebizonyították, hogy az esetek egy részét legalább két másik medve hajtotta végre.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: BBC

Ajánljuk még