Aktuális

Tizennyolcan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Sajtjai „ütöttek agyon” egy olasz sajtkészítőt

Egy eltört polcról lezúduló sajttömbök temették maguk alá egy észak-olaszországi sajtüzem tulajdonosát, aki életét vesztette a vasárnap esti balesetben.

A negyvenkilós sajtkorongok dominóként döntötték romba a sajtérlelőben lévő 10 méter magas polcokat és a rajtuk lévő több ezer sajttömböt a lombardiai Romano településen – közölték hétfőn a tűzoltók.

Tizenkét óra kellett ahhoz, hogy puszta kézzel kiássuk az áldozatot a sajttömbök és az összedőlt polcok alól – mondta a bergamói tűzoltók szóvivője.

A szokatlan balesetben a sajtüzem éppen ott tartózkodó 74 éves tulajdonosa, Giacomo Chiapparini vesztette életét. A raktárban 25 ezer korong sajtot érlelnek a körülbelül tíz méter magas fém állványzaton.

Kapcsolódó tartalom

A Corriere della Sera című lap szerint a férfi egyedül tartózkodott a raktárban, ahol a gigantikus sajtgurigák automatikus megforgatását és tisztítását végző robot működését ellenőrizte.

A tűzoltókat este 9-kor értesítették a családtagok, miután meghallották a hatalmas polcrendszer összeomlásának robaját. Az üzemben a parmezánhoz (Parmigiano-Reggiano) hasonló, Olaszországban népszerű Grana Padano keménysajtot készítik.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még