Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Idén visszafogottabban emlékeznek meg a nagaszaki atomtámadásról a Khanun tájfun miatt

Visszafogottabbra tervezik idén Japánban az augusztus 9-i nagaszaki atomtámadás 78. évfordulójára tervezett megemlékezéseket a szigetország felé ismét közeledő Khanun tájfun miatt – jelentették be helyi hatóságok hétfőn.

Az elővigyázatossági rendelkezések nyomán a megemlékezést zárt térben tartják majd, nem rendezik meg a szokásos kinti eseményeket, valamint nem látogat el a városba Kisida Fumio miniszterelnök sem.

Nagaszakira 1945. augusztus 9-én, három nappal Hirosima után dobott le atombombát az Egyesült Államok légiereje. A szörnyű pusztítás nyomán Japán feladta a harcot: 1945. augusztus 15-én Hirohito császár bejelentette a szigetország kapitulációját.

Kapcsolódó tartalom

A japán meteorológiai intézet hétfői jelentése szerin a Khanun 350 kilométerre délre járt Kjúsú szigetétől, ahol Nagaszaki is található, és 144 kilométeres óránkénti sebességgel közeledik a térséghez.

A múlt héten már lecsapott a Japán déli részén lévő Okinava szigetére, a pusztítás két halálos áldozatot is követelt. Ezt követően Kína felé indult és vélhetően innen ér vissza Japánba, majd Dél-Korea felé veszi fordul.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még