Rendkívüli

Hajtóvadászat! Elmenekülhetett az országból a tízéves kislány három gyilkosa

Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció (OVA) vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket.

Az egész napos munkalátogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és a sajtó sem vehetett részt rajta.

Kapcsolódó tartalom

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében – a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint – azt írta, hogy a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára, és hogy Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz. Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel, amelyet a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezett, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást. Az orosz agresszor fenyegetést jelent mindenki számára, aki értéknek tekinti a szabadságot, a békét és a fejlődést. Rendszerük rabságot és szenvedést hozott az Európának ebben a részében élő népeknek – ukránoknak, magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és másoknak. Ukrajna győzelme mindenkit meg fog menteni Európában, hála hőseink kitartásának” – írta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még