Aktuális

Ha vásárolt ebből a termékből a Sparban, ne fogyassza el, vigye vissza!

Lövészárokharcok és állóháború: A harcok még mindig Bahmut köré összpontosulnak

| Szerző: hirado.hu
Ukrán és orosz városból is jelentettek légicsapásokat az elmúlt napok során. Vagyis a háború folytatódik. Dnyipróban egy sorházat bombáztak az ukrán titkosszolgálat helyi központja mellett. Taganrogban pedig 15 sérültről számoltak be, miután egy lelőtt ukrán rakéta darabjai szétszóródtak a városban.

Mintha leradírozták volna a Híradó által bemutatott felvételeken látható tömbháznak a sarkát a kelet-ukrajnai Dnyipróban. A helyszíni beszámolók szerint a többemeletes lakóépületet és az ukrán titkosszolgálat helyi központját a péntek esti órákban érte orosz rakétatámadás.

Kapcsolódó tartalom

„Két robbanás volt Dnyipróban. Az egyik rakéta egy tömbházba csapódott. A támadás idején szerencsére nem sokan tartózkodtak az épületben. A másik rakéta a közelben található ukrán biztonsági szolgálat helyi központját érte” – Szergij Liszak, a Dnyipropetrovszk megyei ukrán fegyveres erők vezetője.

Kapcsolódó tartalom

A támadásban kilencen sérültek meg, többségük az utcákon sétált, amikor a lövedékek becsapódtak, és rájuk esett a törmelék.
Az orosz védelmi minisztérium megerősítette a katonai célpont elleni akciót.

Kapcsolódó tartalom

„Csapataink péntek este nagy pontosságú fegyverekkel sikeres csapást mértek egy ukrán katonai központra Dnyipróban – mondta Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Közvetlenül a Dnyiprót ért csapások előtt Oroszországból is ukrán rakétatámadást jelentettek. Beszámolók szerint egy múzeum és több lakóépület is megrongálódott az ukrán határtól mindössze negyven kilométerre található Taganrog városában.

Kapcsolódó tartalom

Az orosz védelmi tárca szerint a város felett lelőttek egy szovjet gyártmányú S-200-as rakétát. A lövedék szétszóródó darabjai azonban így is 15 embert megsebesítettek és városszerte nagy pusztítást okoztak.

Az orosz területeket ért csapásokért az ukrán vezetés nem vállal felelősséget. Egyedül az orosz ellenőrzés alatt álló ukrán települések elleni támadásokról számolnak be, ahol állítólag orosz támaszpontokat céloznak.

Orosz közlés szerint az ukránok pénteken Donyeck városának egyik lakónegyedét lőtték.

A harcok közben még mindig a megyeszékhelytől két óra autóútnyira található Bahmut köré összpontosulnak.

Az elaknásított frontvonalon az első világháború lövészárok-hadviselését idéző állóháború zajlik. Az orosz vezetők szerint a két hónapja elindított ukrán ellentámadás kifulladt. Az ukrán hírszerzés vezetője azonban azt állítja: hamarosan kezdetét veszi a Krím-félsziget elleni összpontosított offenzíva.

Kiemelt kép: MTI/AP/Roman Chop/Roman Chop

Ajánljuk még