Aktuális

Tűz ütött ki egy fővárosi kórház udvarán

Migránslövöldözés Hajdújáráson: automatafegyverekkel nyitottak tüzet a házak között, egy ember meghalt, ketten megsérültek

Egy ember meghalt, kettő pedig megsérült a hétfő esti hajdújárási lövöldözésben, amikor migránsok lövöldöztek a Vajdaságban, közel a magyar határhoz. Ezúttal Hajdújárás egyik kis utcájában csaptak össze a migránsok, akik a házak között és a kertekben is válogatás nélkül lőttek mindenre és mindenkire. A helyiek a hazákba menekültek, bezárkóztak, és sokan a földre feküdtek, hogy a minden irányból záporozó golyók nehogy eltalálják őket. A migránsok támadása legalább két óra hosszáig tartott.

Géppuskasorozatok hangja rémítette meg a Vajdasági Hajdújáráson élőket hétfőn sötétedés után.

Biztonsági kamera rögzítette a történteket, amelyen az látszik, ahogy a lakók – meghallva a fegyverdörgést – a házakba menekülnek és bezárkóznak.

Az első lövéssorozatok este 9 körül dördültek lakott területen, a házak között. Úgy tudni, migránsok csaptak össze és legalább két órán keresztül lövöldöztek.

Több vértócsa, véres zsebkendők és eldobott orvosi életmentő eszközök emlékeztettek az éjszakai lövöldözésére kedden reggel.

„A helyiek elmondása szerint az egész úgy kezdődött, hogy egy állítólag sérült migránst társai egy létrán fekve hoztak ki az erdőből az autópálya felé, majd nagyjából 10 percre rá előkerültek a gépfegyverek és a migránsok egymást kezdték lőni” – mondta a közmédia tudósítója.

A migránsok most is válogatás nélkül mindenre és mindenkire lőttek. Úgy tudni, még azokra a rendőrökre is rálőttek, akik kiérkeztek a helyszínre.

A helyiek szerint háborús állapotok uralkodtak Hajdújáráson a lövöldözéskor. Szünet nélkül, minden irányból dörögtek a gépfegyverek és záporoztak a sorozatok.

Kapcsolódó tartalom

Többen órákkal a lövöldözés után is rettegnek.

Volt, aki csak úgy mert nyilatkozni az M1-nek, ha nem mutatjuk az arcát. Azt mondta: fél a migránsok bosszújától.

 „Én nem mertem ide jönni az ablakhoz. Leültem a szobában a földre, hogyha beszáll a golyó, engem ne érjen. Ez katasztrófa, ami itt van. Katasztrófa” – mondta egy a neve elhallgattatását kérő nő.

Több mint egy éve uralkodnak háborús állapotok a határ szerbiai oldalán. Szinte hetente készülnek felvételek migránslövöldözésekről.

A migráns-bandák automata puskákkal, terepszínű egyenruhákkal, maszkokkal és rengeteg lőszerrel fegyverkeztek fel.

Nemrég Szabadka Makkhetes városrészét is rendőrök zárták körül, miután a migránsok lövöldöztek. Órákon át dörögtek a fegyverek. Sokáig a hatóságok sem mertek bemenni a területre.

„Hogy ne félnék, hallom, hogy miket művelnek, hallom a lövéseket is” – mondta egy másik helyi lakos.

Egy éve még véresebb összecsapás történt ugyanitt. Akkor pakisztáni és afgán migránsok, illetve embercsempészek lőttek egymásra. A mentőknek összesen 6 illegális bevándorlót kellett ellátni, egy migráns pedig belehalt a lövésekbe.

A helyzet azóta sem javul: az embercsempész-bandák harcolnak a területért, egyre bátrabbak és veszélyesebbek.

Mindent megtesznek, hogy a migránsokat átjuttassák a magyar határzáron. Amivel rengeteg pénzt keresnek, hiszen egy útért is euro-ezreket szednek be az illegális bevándorlóktól.

A hajdújárás környéki erdőket közben megszállták a migránsok. Rendszeresen vonulnak a magyar határ felé létrákkal és láncfűrészekkel.

„Hozzák a migránsokat, van itt egy akácos, ahol várakoznak, amíg nem jönnek értük ezek a vezetők. És akkor ilyen 10-es csoportokban mennek föl az erdő felé” – mondta egy helyi lakos.

Ráadásul a taxisok is összedolgoznak az embercsempészekkel. Folyamatosan szállítják az illegális bevándorlókat a határzárhoz, a bűnözők pedig a megbeszélt helyeken várják őket.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még