Baleset

Hármas karambol történt a fontos budapesti főúton – négy sávot lezártak

Még a Disney is szégyelli: Hófehérke és a hét politikailag korrekt törpe

| Szerző: hirado.hu
Először tagadta, majd elismerte a Disney cég, hogy igazak a Daily Mail című brit lap által megszellőztetett információk: a cég valóban elkészíti a Hófehérke és a hét törpe című mese élő szereplős változatát úgy, hogy a tüntetően latinóra maszkírozott címszereplőt hét politikailag korrekt figura kíséri. A hét karakter még csak nem is törpe, hiszen még ezt is tiltja a liberális kánon.

„A fotók hamisak és

nem a mi produkciónkból származnak”

– először így próbálta tagadni a Disney a Daily Mail pénteki számában közölt fotók eredetét, amelyet a Hófehérke és a hét törpe élő szereplős, új feldolgozásának forgatásán készültek.

Kapcsolódó tartalom

A hét vonalas lény

A Daily Mail cikkéből kiderül: a politikai korrektség jegyében az új meseváltozatban szereplő hét törpe többé nem törpe, hiszen számukra már maga ez a szó is tiltólistán szerepel, hanem hét „varázslatos lény” alakítja a törpék szerepét, hogy a mese kellőképpen politikailag korrekt legyen – teszi hozzá a Fox News.

Ezek a lények pedig, mint az ügyet nyomon követő és annak fejleményeiről is beszámoló amerikai hírcsatorna is megfogalmazza,

többféle fajúak, többneműek (!) és magasságukban is különböznek.

A meglehetősen furcsa ábrázatú, a gyermekeket a kedves és jópofa törpék után valósszínűleg inkább elriasztó, de semmiképpen nem a mesék világába kalauzoló figurák között akad több meglett, sötét bőrű férfi is, akik közül az egyik esetében nem könnyű megállapítani, hogy férfi vagy nő-e az illető, valamint egy magas, szakállas férfi piros ruhában és a fején szivárványosra hajazó kendővel. A színészek jóval több eséllyel képesek felidézni a nemrég lecsengett franciaországi zavargások gyújtogatóit, mint a hét törpét.

Bemázolt mese

Az egyetlen, aki a vegyes társaságban valóban törpe termetű, Peter Dinklage a Trónok harcából: állítólag ő agyalta ki, hogy Disney új meseverziójában ne legyenek törpék a törpék,

hogy küzdjenek a sztereotípiák ellen.

A Hófehérkét játszó Rachel Zeglert pedig az eleve latino típusú nő adottságait felhasználva még inkább sötét bőrűre igyekeznek maszkírozni, hogy a mesebeli Hófehérke hófehér bőrének eltüntetésével még az írmagját is kiirtsák az eredeti mese képi világának évszázadokon át kialakult és megkedvelt europid és az európai mondakörökhöz kötődő karaktereit.

A kiemelt kép illusztráció: (Fotó: Illustration by Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ajánljuk még