Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Nem tudják feltölteni a toborzási létszámot Amerikában

| Szerző: hirado.hu
Igen komoly létszámmal marad el az Egyesült Államok hadserege a 2022-es toborzási céloktól – hívta fel a figyelmet a Fox News híroldalán Jack Bergman. A republikánus képviselő kifejti: az amerikaiak mindössze 38 százaléka mondja azt, hogy a hazaszeretet fontos számára. Bergman a tengerészgyalogság nyugalmazott altábornagyaként keményen támadja a Pentagon úgynevezett diverzitás, méltányosság és befogadás programját, szerinte a jelenlegi szemlélet az ország nemzetbiztonságát is veszélyezteti.

Az amerikai médiában és a közösségi oldalakon gyakran hallani országunk inflációs problémáiról és a gazdasági recesszióról. Ezek a jelenségek, amelyeket a felduzzasztott létszámú adminisztráció és a túlzott kormányzati kiadások idéznek elő, valóban komoly veszélyt jelentenek az amerikaiak jólétére – írja a konzervatív amerikai hírtelevízió oldalán közölt cikkében Jack Bergman a demokraták költekezéseire célozva. Egy dolog azonban

feltűnően hiányzik az országos közbeszédből, a vitákból, pedig ez a recesszió talán legsúlyosabb jelensége: hadseregünk toborzásának visszaesése

– teszi hozzá a michigani képviselő.

Tízezrek hiányoznak a sorból

Nyugalmazott altábornagyként Bergman figyelmeztet: hosszú távon a gazdaság pangásánál sokkal súlyosabb következményekkel járhat az Egyesült Államok számára, hogy a fegyveres erők nem tudják teljesíteni toborzási célkitűzéseiket minden haderőnemben.

A hadsereg létszáma 15 ezer újonccal maradt el a 2022-es, kitűzött toborzási céljától

– fejti ki Bergman. Hozzáteszi: a haditengerészet sem tudta hozni a szükséges számú regrutát. Caroline Miller altábornagy pedig a hadsereg személyzeti és szolgálati főnökhelyetteseként jelentette ki: „A légierő az előrejelzések szerint nagyjából 4100 fővel marad el az aktív szolgálatban lévő katonák 2023-ra kitűzött toborzási céljaitól.

Bergman rámutat:

1999 óta, tehát közel negyed évszázada ez az első olyan eset,

amikor nem sikerült kellő létszámú aktív katonát toborozni. A cikkből kiderül, hogy az elmúlt években Amerikában egyre hanyatlott a katonai hivatást választó fiatalok száma.

Szivárványos Pentagon

Rengeteg tényezőre lehet rámutatni a toborzás akadozó jelenségének magyarázatára – a fizetések mértékétől kezdve a fizikai alkalmasságon át a fegyveres készenlétet megakadályozó,

sokakat elüldöző woke-politikáig

– szögezi le a politikus.

Mindemellett Bergman kiemeli: egy nemrégiben végzett felmérés szerint az amerikaiak mindössze 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hazaszeretet fontos számára. „Ez minden bizonnyal szerepet játszik toborzási gondjainkban” – hangoztatja a képviselő írásában.

Egy olyan időszakban, amikor az olyan ellenfelek, mint Irán, Kína és Oroszország egyre inkább felbátorodnak, nem engedhetjük meg magunknak, hogy mind kevesebben legyenek

azok, akik hajlandók fellépni alkotmányunk, értékeink és szülőföldünk védelmében

– írja Bergman, aki szerint „az elmúlt években tagadhatatlanul összefüggés mutatkozott a toborzási recesszió és a Pentagon politizálása, DEI-megszállott vezetése között”.

(A DEI egy mozaikszó: „diversity, equity, inclusion”, avagy sokszínűség, egyenlőség, méltányosság. Az amerikai egyetemeket is beszövő gender indoktrináció jegyében az amerikai védelmi minisztériumban, a Pentagonban is működik a diverzitási, méltányossági és befogadáshivatal, erre utal a nyugalmazott altábornagy – a szerk.) A republikánus politikus által emlegetett szellemiség egyik, a világsajtóban is feltűnést keltő mozzanata volt, amikor májusban egy transzvesztita férfi toborzott fiatalokat a hadseregbe, mint az amerikai haditengerészet új „digitális nagykövete”.

Kapcsolódó tartalom

Piszkálják az amerikai medvét

Amikor az ilyen jellegű hanyatlás beindul, csökkentve védelmünk méretét és képességeit, azt az ellenségeink tudomásul fogják venni – sőt, ezt már meg is tették. Irányváltás nélkül ellenfeleink még bátrabban fogják piszkálni az amerikai medvét – figyelmeztet Bergman.

A politikus fordulatot sürget a katonai vezetés prioritásaiban: szerinte

„a társadalmi igazságossági kísérletek és az éghajlatváltozási doktrína helyett inkább a folyamatos készenlét és az elrettentés irányában” kéne elmozdulnia

az Egyesült Államok haderejének.

Ha ez a fordulat nem történik meg, a recesszió elképzelhetetlen pusztítást végezhet nemzetbiztonságunk terén – óv a nyugalmazott altábornagy.

Kiemelt kép: A hadsereg toborzói a floridai Miami Beachen. Lanyha érdeklődés (Fotó: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group/Getty Images)

Ajánljuk még