Időjárás

Sapka, sál, kesztyű, télikabát: fagyveszély várható a következő napokban

Levágott emberi ujjat postáztak Macronnak

| Szerző: hirado.hu
A francia rendőrség vizsgálatot indított, miután médiajelentések szerint egy levágott emberi ujjat tartalmazó csomagot küldtek az Élysée-palotába, Emmanuel Macron francia elnök hivatalos rezidenciájára. A morbid felfedezést a köztársasági elnökség munkatársai tették, akik riasztották a rendőrséget.

Egy ujjdarabot, úgy tűnik, egy ujjhegyet postáztak az Élysée-be – közölte a párizsi ügyészség csütörtökön a CNN csatornával, hozzátéve, hogy a rendőrség hétfőn nyomozást indított egy választott tisztségviselő elleni bűncselekménnyel való fenyegetés ügyében. A morbid felfedezést a köztársasági elnökség munkatársai tették, akik riasztották a rendőrséget.

Az AFP francia hírügynökség szerint az ujj a csomag feladójáé volt, aki pszichiátriai betegségben szenved.

A The Brussels Times cikkében megjegyzik, hogy Macronnak naponta 1000-1500 levelet és e-mailt küldenek. Ezeket egy 70 alkalmazottból álló csapat olvassa és szkenneli, amelynek irodái az Élysée-palotán kívül vannak. A francia elnök figyelemmel kíséri a neki küldött levelezéseket, amelyet a közvélemény mintájának tekint, és néha személyesen válaszol bizonyos üzenetekre.

Miután Macront tavaly újraválasztották, nem tudta biztosítani a parlamenti többséget, a francia elnöknek viharosan indult a második ciklusa. A népszerűségi mutatói az elmúlt hónapokban zuhanni kezdtek, miután keresztülvitt egy ellentmondásos nyugdíjreformot, amely 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt.

Ráadásul Franciaországban komoly problémát okoznak a migránsok és a migrációs hátterű fiatalok, akik az elmúlt hetekben fosztogatni és gyújtogatni kezdtek a főváros külső kerületeiben és elővárosaiban, miután egy rendőr igazoltatás közben lelőtt egy fiatalkorút.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Politico , The Brussels Times

A kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: EPA/JULIEN DE ROSA)

Ajánljuk még