Megrázó

Megöltek egy férfit egy józsefvárosi lakásban

Késelés történt egy hollandiai egyházi központban, többen súlyosan megsérültek

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában, egy egyházi központban, három ember súlyosan megsérült, az elkövető elmenekült a helyszínről – közölte a hágai rendőrség.

Az NL Times hírportál tudósítása szerint a támadás fél 10 körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9 óra 38 perckor történt, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

Kapcsolódó tartalom

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg.

Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai – fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják mi vezetett a késeléshez.

A megtámadottak egyike, egy 66 éves férfi, a kórházban belehalt sérüléseibe. Két sérült állapota továbbra is kritikus. Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai – fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi vezetett a késeléshez.

Az egyházi intézmény egyik dolgozója azt nyilatkozta a helyi médiának: „az elkövető valószínűleg pszichotikus állapotban volt. A gyanúsítottnak a rendőrség szerint sötétebb a bőrszíne, így valószínűleg egyik ügyfelünkről van szó. Sok traumán mentek keresztül ezek az emberek”.

A rendőrség megerősítette a médiának, hogy egy személyt péntek délután őrizetbe vettek az incidenssel kapcsolatban.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még