Gyász

Elhunyt Gát György

Kétségbeejtő hírek érkeztek a kertből rejtélyesen eltűnt 2 éves kisfiú ügyében

| Szerző: hirado.hu
Tanácstalan a rendőrség, nem kizárt, hogy a szombaton eltűnt francia kisfiú már nincs életben. A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottak szerint nincs új nyom, így figyelembe kell venni az elrablás, és egy esetleges baleset lehetőségét is.

A francia rendőrség elismerte, hogy nincs új nyomuk a kétéves Émile eltűnése ügyében, és szombat óta gyakorlatilag tűt keresnek a szénakazalban. Jelenleg a helyi telefonhívásokat ellenőrzik, hogy kiderítsék, tartózkodott-e a gyermek eltűnése idején még idegen a faluban.

„Jelenleg nincs nyomunk, nincs információnk, nincs olyan elem, amely segíthetne megérteni a kisfiú eltűnését”

– nyilatkozta a nyomozás vezetője.

A rendőrség és a család is a legrosszabbtól tart: a kis Émile eltűnése ugyanis sokakat emlékeztet a BBC dokusorozatára a The Missingre, és fennáll a lehetőség, hogy a kisfiú már nem él, és a testét elvitték a környékről és elrejtették.

„Elüthették és elrejthették a testét, vagy elvitték a helyszínről, ennyi nap sikertelen kutatás után, ezt is figyelembe kell vennünk. Viszont a kutyáknak akkor már szagot kellett volna fogniuk”

– tette hozzá a nyomozásban részt vevő rendőr.

Kapcsolódó tartalom

Hétfőn a kezdeti 5 kilométeres keresési területet kiterjesztették, és bevetnek helikoptert, hőkamerás drónokat és keresőkutyákat is, valamint drónokról folyamatosan lejátszanak egy felvételt Émile édesanyjának hangjával, hátha elő tudják csalni az esetlegesen megrémült, bujkáló gyermeket.

Már az elrablását sem zárja ki a rendőrség

A rendőrség az eltelt idő miatt már figyelembe veszi az emberrablás lehetőségét is, melyet korábban kizártnak tartott, miután két szemtanú látta kisétálni a gyermeket a nyaraló kertjéből, de sajnos szem elől tévesztették.

Minden hipotézis érvényes marad, egyiket sem lehet előnyben részesíteni vagy kizárni” – nyilatkozta Rémy Avon ügyész, tekintettel arra, hogy ennyi idő után már meg kellett volna találniuk az elkóborolt gyermeket.

Mint korábban beszámoltunk róla a francia rendőrség szombaton nagyszabású keresést indított egy kétéves kisfiú után, aki a hétvégén tűnt el, miközben a nagyszüleivel nyaralt. A kis Émile szombat délután az Alpes-de-Haute-Provence tartománybeli Le Vernet településen, a kibérelt nyaraló kertjében játszott, ahonnan nyomtalanul eltűnt.

A család épp távozni készült a bérelt ingatlanból, amikor Émile a hatóságok szerint kihasználhatta nagyszülei figyelmetlenségét és elkóborolt. A nagyszülők akkor vették észre, hogy nyoma veszett a gyereknek, amikor be akarták ültetni az autóba.

Ajánljuk még