Aktuális

Kigyulladt a felújítás alatt álló éjszakai bár, sokan meghaltak

Versenyfutás az idővel: a kertből tűnt el a nagyszüleivel nyaraló kétéves

| Szerző: hirado.hu
Három napja nagy erőkkel keresik a francia kisfiút, aki egy alpesi falu nyaralójának udvaráról tűnt el a hétvégén.

A francia rendőrség nagyszabású keresést indított egy kétéves kisfiú után, aki a hétvégén tűnt el, miközben a nagyszüleivel nyaralt. A kis Émile szombat délután az Alpes-de-Haute-Provence tartománybeli Le Vernet településen, a kibérelt nyaraló kertjében játszott, amikor eltűnt.

A család épp távozni készült a bérelt ingatlanból, amikor Émile a hatóságok szerint kihasználhatta nagyszülei figyelmetlenségét és elkóborolt. A nagyszülők akkor vették észre, hogy nyoma veszett a gyereknek, amikor be akarták ültetni az autóba.

A nagyszülők nem sokkal délután öt óra után értesítették a hatóságokat Émile eltűnéséről, ami után a családtagok, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai a helyi falubeliekkel összefogva kezdték meg a fiú keresését.

Mivel azóta sem bukkantak a gyermek nyomára, hétfőn a kezdeti 5 km-es keresési területet kiterjesztették és bevetnek helikoptert, hőkamerás drónokat és keresőkutyákat is.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség kizárja, hogy Émile-t elrabolták volna

A Marseille melletti Bouches-du-Rhône-ból származó kisfiút, állítólag két szemtanú látta kijönni a bérelt nyaralóból, de hamar szem elől tévesztették.

François Balique, Le Vernet polgármestere a francia televíziónak elmondta, hogy a fiú korához képest már ügyesen jár.

„Ez egy kis falu, körülbelül 20 házzal… mindent látunk. Lehet, hogy messzire ment, és talán eltévedt, vagy elbújt”

A rendőrség eddig a falu összes házát átkutatta, és felszólítottak mindenkit, hogyha rendelkeznek bármilyen információval, akkor azt osszák meg a hatóságokkal.

Le Vernet környéke erdővel körülvett terület, és népszerű a kirándulók körében, bármikor rátalálhatnak.

Kapcsolódó tartalom

A közösségi médiának és az újságoknak szétküldött fotó alapján a kisfiú barna szemű, szőke hajú, és 90 cm magas.

„Két és fél éves, így egyedül nem juthat túl messzire. A probléma az, hogy gyenge a finommotoros képessége, így ha beesik egy olyan helyre, ahonnan nehezen tud kijutni, önmagától nem fog visszatalálni”

-nyilatkozta a rendőrség profilozója, aki szerint előny és hátrány is a gyermek fiatal kora.

A helyi csatornának nyilatkozó egyetemi pszichológus, Laure Westphal szerint nem kizárható, hogy a kisfiú messzebb jutott, mint azt a rendőrség feltételezi, mivel a dackorszakban a gyermekek akkor is keresik az autonómiát, ha tudják, hogy függnek a felnőttől.

 

Ajánljuk még